Quina de Graaf en Soley Omarsdottir hebben met hun dagbesteding Atelier Buitengewoon naam gemaakt in de Stichtse Vecht.
Quina de Graaf en Soley Omarsdottir hebben met hun dagbesteding Atelier Buitengewoon naam gemaakt in de Stichtse Vecht. (Foto: )

Een huiselijke en creatieve plek

Joke Stapper

Atelier Buitengewoon

Na het vorige ketengesprek wil Vera Vandervesse uit Maarssen iets weten over de toekomstplannen van Quina en Soley voor hun Atelier Buitengewoon in Breukelen.

breukelen - Quina de Graaf en Soley Omarsdottir hebben met hun dagbesteding Atelier Buitengewoon naam gemaakt in de Stichtse Vecht en met name in Breukelen en omgeving. Inmiddels vinden 40 mensen hier een huiselijke plek voor hun dagelijkse creatieve bezigheden. De sfeer is ontspannen en de mensen hebben het goed naar hun zin. Niet alleen de deelnemers vinden er een werkplek maar ook vrijwilligers en stagiaires. Ook zij leveren hun bijdrage aan de kunstzinnige werkzaamheden. Afgelopen voorjaar opende een tweede vestiging aan de Havenstraat in Hilversum. Naast de werkplaats is er op deze locatie een winkel gevestigd waar allerlei creatieve kunstvoorwerpen te koop. Daarnaast is er contact en samenwerking met ondernemers uit de buurt. De creatieve deelnemers van het atelier beschilderen wijnkistjes die door de naburige wijnhandel worden verkocht. Het concept voor de kunstwerkplaats zoals Atelier Buitengewoon blijkt uniek te zijn in Nederland. Het inspireert tot navolging. Vanuit Friesland en Overijssel komt men kijken om te zien hoe er in Breukelen gewerkt wordt. Quina: "Het is belangrijk dat je een plaatje in je hoofd hebt. Dat beeld nastreven blijft de uitdaging. Dat is wat we anderen kunnen meegeven, maar het zou ook zomaar kunnen gebeuren dat wij samen nog meer vestigingen in het land gaan openen."

Zorgen maken

De vraag van Vera Vandervesse heeft de ondernemers geprikkeld om nog meer toekomstdromen te verwoorden. Soley: "Als je in ons hart kijkt kopen we het liefst een huis waar de deelnemers kunnen wonen: een villa Buitengewoon. Er zijn namelijk nogal wat ouders die zich zorgen maken voor de toekomst wat betreft een woonplek voor hun zoon of dochter. Wij willen niet liever dan mensen een plek geven waar ze mogen zijn wie ze zijn en waar ze blij van worden."

Meer berichten