Sanne mocht Juliëtte maar kort bij zich hebben.
Sanne mocht Juliëtte maar kort bij zich hebben. (Foto: )

Aftellen voor de sportredactie

Danny van der Linden

Een bijzondere ontmoeting

De Vechtstroom verdwijnt per 1 januari 2020. Het is bekend dat de kranten het moeilijk hebben in een tijd waarin andere nieuwsvoorzieningen zich aan het front hebben gemeld. Vandaar deze beslissing. Daarbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat lokale journalistiek in deze jonge gemeente van groot belang zal zijn. In deze laatste weken blikken we terug op een aantal onderwerpen die eerder in deze krant stonden.

regio - In het voorjaar van 2019 een sportverhaal dat niet ging over winnen of kampioenschappen. Aanleiding van het interview met Sanne Veldhuijzen was groter dan de grootste nederlaag. Maar tegelijk was het verhaal van Sanne, destijds woonachtig in Maarssenbroek, inspirerend voor velen.

Kindje ziek

Het is 2016 als Sanne Veldhuijzen en haar man Marnix te horen krijgen dat hun pasgeboren dochter Juliëtte ziek is. Het kindje lijdt aan een hersentumor. "Kort nadat we thuis kwamen, merkten we dat het niet goed met haar ging. We moesten terug naar het ziekenhuis", blikte Veldhuijzen terug. De kleine Juliëtte wordt opgenomen in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis waar onderzoek wordt gedaan. "In die tijd zijn we in aanraking gekomen met het Ronald McDonald Fonds", vertelde Veldhuijzen. "Zij hebben vlakbij het ziekenhuis een huis waar ouders kunnen verblijven als hun kind in het ziekenhuis ligt." Slechts zeventien dagen na haar geboorte overlijdt Juliëtte. Een periode van intens verdriet volgt. Toch wil het echtpaar proberen iets moois te doen ter nagedachtenis van hun dochter. Als Sanne te horen krijgt van de HomeRun is ze direct enthousiast. In juni deed Team Juliëtte mee aan de HomeRun om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Fonds. De Vechstroom was erbij. Deze week blikken we met haar terug op die periode. ,,2019 was voor ons een turbulent jaar, want vlak na het interview met De Vechtstroom bleek ik zwanger van ons vijfde kind", vertelt Sanne. ,,Daardoor ging de planning er heel anders uitzien. Van heel veel trainen voor de HomeRun naar het zorgen dat de baby gezond ter wereld kwam. Dat is ook een soort topsport, maar dan anders." Tien andere lopers deden wel mee aan de HomeRun. ,,We hebben het tot een fantastisch einde gebracht. We startten in Den Haag om via Utrecht, Amsterdam en Rotterdam weer terug te keren in Den Haag. Het team werd derde. Maar ook in 2020 neemt Team Juliëtte deel aan de HomeRun. "De trainingen zijn inmiddels gestart. We hopen ook dit jaar de route te lopen met Juliëtte in ons hart."

Sponsors gezocht

"Momenteel zijn we alweer druk met het werven van sponsors", zegt Sanne Veldhuijzen. "Het minimumbedrag om mee te mogen doen aan de HomeRun is 7000 euro, dus we moeten aan de bak." Elk beetje hulp is dus meer dan welkom.

home-run.nl/teams/juliëtte

Meer berichten