Foto:

Vindingrijk

Sinterklaas is met al zijn Pieten in diverse varianten weer naar Spanje vertrokken, we zijn al gauw 6 maanden verlost van deze discussie. De Speelgoedbank heeft weer overuren gedraaid, daar tegenover staat het feit dat andere kinderen zo onder de cadeaus werden bedolven dat ze zijn gestopt met uitpakken. Makkers staakt uw wild geraas. PostNL heeft een actie om overtollige cadeaus een mooie bestemming te geven. Lever het pakketje in bij de pakketbezorger of een PostNL servicepunt en zij bezorgt deze cadeaus met Stichting Jarige Job bij kinderen die het minder breed hebben. Alle informatie staat op hun website.

Tussen al die ouders die zich over-kopen en de ouders die winkelen in de Speelgoedbank gaapt een groot gat. Ook daar zijn er vele gezinnen die het niet breed hebben. Denk er eens aan Sinterklaas een paar dagen later te vieren. De dag na het Sinterklaasfeest stroomt Marktplaats over van de leuke aanbiedingen, en zijn alle chocoladeletters en ander snoepgoed voor de helft van de prijs. Ik ken zo'n gezin dat standaard Sinterklaas, maar ook de Kerstdagen een paar dagen later viert. De kalkoenen, rollades en gourmetschotels gaan in de uitverkoop, en uit eten gaan voor een Kerstdiner kan ook op Kerstavond of op 28 december. Want wat stijgen de prijzen spectaculair op 25 en 26 december. Dat is voor het gemiddelde gezin niet meer te doen. Kijk voor het feestmaal thuis, of op elke andere dag van de week, ook eens op de app Too Good to Go, de app om voedselverspilling tegen te gaan, nu ook actief in Maarssen.

Zelf heb ik onlangs met veel geduld 2 concertkaartjes (65 euro per stuk!) gescoord bij VakantieVeiling.nl voor 5 euro (samen!). Volwassenen kunnen net zo veel plezier hebben bij een dobbelspel met kleine geschenkjes, of het uitwisselen van cadeautjes die je zelf in de loop van het jaar hebt gekregen (hoezo een oranje kaars in mijn blauwe kamer?). Daar hebben zij geen lachgas voor nodig.

Riav.vredendaal@ziggo.nl

Meer berichten