Het eerste elftal van FC Utrecht.
Het eerste elftal van FC Utrecht. (Foto: FC Utrecht)

Aftellen voor de sportredactie: FC Utrecht in Stichtse Vecht

Danny van der Linden

Het zal u niet ontgaan zijn: De Vechtstroom verdwijnt per 1 januari 2020. Het is bekend dat de kranten het moeilijk hebben in een tijd waarin andere nieuwsvoorzieningen zich aan het front hebben gemeld. Dat is dan ook de aanleiding voor deze beslissing. Daarbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat lokale journalistiek, met name in deze jonge gemeente, van groot belang zal zijn. In de laatste weken van deze krant en het jaar 2019 blikken we terug op een aantal onderwerpen die eerder in deze krant te lezen waren.

Grootste sport

Sinds vorig jaar heeft u ook gebeurtenissen rondom FC Utrecht kunnen lezen in De Vechtstroom. De keuze hiervoor is gemaakt op basis van het feit dat er in de gemeente Stichtse Vecht veel supporters van deze club wonen en er vanuit FC Utrecht zelf ook veel wordt gedaan om mensen in de regio Utrecht op de hoogte te houden. Deze verhalen zullen misschien niet iedereen hebben aangesproken, maar als krant heb je de functie om te vertellen wat er leeft in het verspreidingsgebied. De ene keer zal dat nieuws zijn rondom stakende leerkrachten, een andere keer is het een jubileum van een vereniging (zoals dat van korfbalvereniging OVVO dit jaar). Zeker is dat de grootste sport van Nederland van invloed is op bewoners in Stichtse Vecht.

Passie

Meerdere keren lieten wij supporters uit Stichtse Vecht aan het woord om hun mening te geven over de sportieve ontwikkelingen rondom de enige professionele voetbalclub in deze regio. We brachten datgene wat belangrijk is voor uw plaatsgenoten bij u op de deurmat. Een bijzonder verhaal daarbij, was het interview dat Jeroen Haggenburg gaf in de zomer van 2018. De inwoner van Maarssenbroek is supporter van het eerste uur en vertelde vol passie over zijn hobby als beheerder van het FC Utrecht Museum in Stadion Galgenwaard. De gepensioneerde medewerker van defensie is nog altijd bij elke thuiswedstrijd te vinden op de tribune. Maar ook ander nieuws rondom de club heeft u kunnen lezen in deze krant. Zo was er de presentatie van het boek 'De Rebellen van de Bunnikside' waarin de fanatieke aanhang van de club aan het woord kwam en de onthulling van de Leo van Veen-zaal in het stadion.

Als sportverslaggever was het boeiend om de belevingswereld van deze fans op papier te zetten. Jammer dat het straks niet meer kan....

Meer berichten