Het diamanten echtpaar Willekes en burgemeester Van Mastrigt. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Xander Willekes
Het diamanten echtpaar Willekes en burgemeester Van Mastrigt. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Xander Willekes (Foto: ria van vredendaal)

Diamanten huwelijk voor echtpaar Willekes

Maarssenbroek - Adriaan Willekes en Gerie Willekes-van Putten waren op 28 november 60 jaar getrouwd, reden voor burgemeester Yvonne van Mastrigt het paar van harte te komen feliciteren in hun flat in Bisonspoor.

Ze hebben elkaar al jong leren kennen. Mevrouw was vriendin met de zus van haar man. Zij woonde op de Kortelaan, hij op de Emmaweg. 's Avonds mocht ze niet alleen over straat, en Adriaan bracht haar dan na een bezoekje naar huis. Als vanzelf sloeg opeens de vonk over.

Beiden zijn echte Maarssenaren, maar werken deed mijnheer in Breukelen, waar hij planner was bij Hazemeyer. Tot haar huwelijk werkte Gerie bij V&D, en is daarna nog af en toe ingevallen als de nood hoog was. Een getrouwde vrouw werkte immers niet in die tijd.

Vaak gingen ze op vakantie naar een huisje in Drenthe, maar de Boerencamping in Winterswijk was toch wel favoriet. Vooral bij de vier kinderen, die dan meehielpen op de boerderij. Allebei hebben ze veel gedaan aan vrijwilligerswerk. Hij bij de Kruisvereniging, de trimclub en de kerk, waarvoor hij in 1997 een Koninklijke onderscheiding voor ontvangen heeft. Adriaans is tevens erelid van de trimclub. Gerie heeft veel werk gedaan voor de Historische Kring Maarssen, en is actief geweest op de scholen van de kinderen, zoals bij een dagje uit, het schoolkamp en bij handenarbeid. Het feest is inmiddels gevierd met een gezellig etentje voor het gehele gezin, inclusief de drie kleinkinderen.

Meer berichten