Er wordt een rookvrije zone gecreëerd in de wijk Spechtenkamp. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Er wordt een rookvrije zone gecreëerd in de wijk Spechtenkamp. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Rookvrije zone gecreëerd in Spechtenkamp

Maarssenbroek - Op initiatief van Monique Bakker, longverpleegkundige bij het Gezondheidscentrum en apotheker Lieke van den Borne is in samenwerking met de Werkspecht en Jenaplanschool 't Bontenest in de wijk Spechtenkamp besloten om een rookvrije zone te creëren voor hun gezamenlijk aaneensluitend gebied. "Roken is slecht voor je."

Onder toeziend oog van de schoolkinderen, een aantal cliënten van de Werkspecht, ouders en andere belangstellenden werd donderdag de rookvrije zone symbolisch geopend met het doorknippen van een lint door José van Vliet, gebiedsregisseuse van Spechtenkamp, en de Jenaplan-leerlingen Hannah en Kevin.

Hannah uit groep 6: ''Roken is slecht voor alles en iedereen. Zoals voor de gezondheid van de mens en de natuur. Ook is de geur van de rook van ene sigaret erg vies. Bij de apotheek, het gezondheidscentrum en de Werkspecht zijn er al veel mensen met gezondheidsproblemen. En natuurlijk ook de school, waar kinderen de ongezonde lucht inademen. Ik hoop dat iedereen zich aan het rookverbod houdt!''

Achtste groeper Kevin: ''Ik wil graag een rookvrije zone op 't Bontenest, omdat ik astma heb en ik niet de enige ben met astma. Ik houd mijn adem is als ik langs een rokend iemand fiets, ook is het slecht voor het milieu."

Leerling Kevin: "Roken is slecht voor je, dus hoe meer rookvrije zones hoe meer mensen waarschijnlijk zullen stoppen met roken. Het kan bijvoorbeeld ook brand veroorzaken en het irriteert erg veel."

"Neem een voorbeeld aan mijn oma. Zij kreeg vroeger bij restaurants een gratis sigaret aangeboden en ze brak ze altijd doormidden. Ook roken kinderen soms mee en dat is slecht, daarom komt er een rookvrije zone.''

Meer berichten