De Canadese ambassadeur, Lisa Helfand, feliciteert Koos Suurhoff. Foto: Brynna Gagnon
De Canadese ambassadeur, Lisa Helfand, feliciteert Koos Suurhoff. Foto: Brynna Gagnon (Foto: )

Canadese onderscheiding voor Koos Suurhoff

Breukelen - Koos Suurhoff uit Breukelen heeft afgelopen week een hoge Canadese vrijwilligersonderscheiding ontvangen, de Canada's Sovereign's Medal for Volunteers. De onderscheiding is in Wassenaar uitgereikt door de ambassadeur van Canada, Lisa Helfand.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vond in april 1945 de slag om Groningen plaats. Koos Suurhoff heeft de bevrijding van Groningen van nabij meegemaakt. Sindsdien vraagt Suurhoff met grote vasthoudendheid en doorzettingsvermogen aandacht en waardering voor de Canadese bevrijders van Groningen, de Black Watch (Royal Highland Regiment) van Canada en hun families en ondersteunt hij hierbij Canadese veteranen.

Als geen ander wil hij de herinnering aan en de waardering voor deze Canadese bevrijders levend houden. Suurhoff ontving de onderscheiding op dinsdag 19 november. Het gemeentebestuur van Stichtse Vecht feliciteert Koos Suurhoff van harte met deze bijzondere onderscheiding. "We zijn er trots op om een inwoner zoals de heer Suurhoff in ons midden te hebben", aldus de burgemeester.

Meer berichten