Gemengd koor MASK bestaat volgend jaar dertig jaar en houdt dan een jubileumconcert. Eigen foto
Gemengd koor MASK bestaat volgend jaar dertig jaar en houdt dan een jubileumconcert. Eigen foto (Foto: )

Jarig koor MASK zoekt zangstemmen

Maarssen - In 2020 bestaat gemengd koor MASK, Musica Alder Soetste Konst, 30 jaar. Met het afwisselend repertoire treden zij een paar keer per jaar op, zelfstandig of als onderdeel van festiviteiten of concerten. ''Wij zingen voornamelijk (licht)klassieke muziek, van renaissance (1600) tot hedendaags, van volks tot populair'' laat voorzitter Durk Blom weten.

Voorzitter Durk Blom: "Het overgrote deel van ons repertoire is à capella, dus zonder begeleiding van een muziekinstrument. Vier- en vijfstemmige liederen in verschillende talen. Ons jubileumconcert is pas op 15 mei volgend jaar, maar toch vragen wij er nu al aandacht voor."

"Wij willen ons koor voor de gelegenheid uitbreiden, om ook andere zangers en zangeressen te laten genieten van de mooie muziek die wij hebben uitgekozen."

"MASK nodigt hierbij dan ook ervaren koorzangeressen en -zangers uit om hier op projectbasis aan mee te doen. We hebben vooral behoefte aan tenoren en bassen, maar er is ook plek voor (hoge) sopranen en alten. Zij moeten in staat zijn vooraf hun partijen zelfstandig in te studeren."

"De deelnemers aan het project worden geacht vanaf 1 maart 2020 zoveel mogelijk repetities bij te wonen. Eerder aansluiten juichen wij toe maar dat laten wij over aan de deelnemers.'' Vanaf 8 januari zijn belangstellenden welkom, of om al mee te doen, of om eens te komen luisteren in het repetitielokaal in de Open Hof, Kerkweg 60 in Maarssen. MASK repeteert daar iedere woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor wie wil meedoen ligt de muziek klaar en wordt toegang gegeven tot oefenmateriaal. Dirigent Wim van Geffen neemt dan ook een stemtest af. Van Geffen studeerde schoolmuziek en zang aan het Conservatorium in Utrecht.

Tijdens zijn studie was hij al werkzaam als dirigent van een kerkkoor in Hilversum. In 1985 slaagde hij cum laude voor de dirigentenopleiding. Van Geffen is ook dirigent van Het Vestingkoor Naarden. MASK gaat onder meer de volgende werken uitvoeren: The Sprig of Thyme van John Rutter, A Winter Day van Sarah Quartel, Seal Lullaby van Eric Withacre, en twee werken van Morton Lauridsen, Dirait-on en Sure on this Shining Night.

Via het e-mailadres info@maskmaarssen.nl kan men zich aanmelden (onder vermelding van naam, stemsoort, e-mailadres en telefoonnummer). Voor deelname aan dit project wordt een bijdrage gevraagd van 45 euro. Op de website van het koor, www.maskmaarssen.nl, is meer informatie te vinden over het concertprogramma.

Meer berichten