Moos met oma Ien. (Foto: Stefan Vreugdenburg)
Moos met oma Ien. (Foto: Stefan Vreugdenburg) (Foto: )

Ouderen in Stichtse Vecht mogen Kerstwens opnemen

STICHTSE VECHT - Moos Vreugdenburg is een achttienjarige student afkomstig uit Maarssen.

Door Ria van Vredendaal

Naast zijn studie heeft hij een videoproductie bedrijf Movids. Op een snikhete dag midden in de zomer, maakte zijn 80 jarige oma zich opeens druk over de naderende kerst. "Iedereen is altijd maar bezig met z'n telefoontje, heeft het versturen van een kerstkaart dan nog wel zin?", vroeg zij zich af. Deze uitspraak liet Moos niet meer los en leverde een origineel idee op: Dé digitale kerstwens voor senioren.

Afgelopen maandag heeft hij met een aantal bewoners van het vernieuwde woonzorgcentrum Merenhoef verschillende kerstwensen per video opgenomen. Mooi opgemaakt werden de senioren stuk voor stuk voor een scherm gezet, waarna een persoonlijke kerstwens werd uitgesproken. Na het uitzoeken van een passende achtergrond en kerstmuziekje is Moos nu bezig om het geheel tot een filmpje te bewerken. Deze wordt per WhatsApp rond de kerstdagen verstuurd aan de dierbaren van de senior.

Het was een groot succes en de Merenhoef heeft Moos een ruimte aangeboden om inwoners van Stichtse Vecht ook de kans te bieden om een digitale kerstwens op te nemen. Alleen, met z'n tweeën of bijvoorbeeld met het hele gezin. Op zaterdag 30 november kan iedereen vanaf 10.00 uur een digitale kerstwens laten opnemen in Brasserie De Hoeve van Merenhoef. Deze wordt door Moos bewerkt en binnen 7 dagen per mail of WhatsApp, aan u verstuurd. Als extraatje wordt een overzichtsfoto van de shoot gemaakt die u ook per mail ontvangt. Kosten zijn 10 euro, mensen ouder dan 65 jaar en houders van de U-pas betalen slechts 3 euro. Het is aan te bevelen vooraf een tijd te reserveren, per mail: digitale.kerstwens@gmail.com, of telefonisch met Moos: 06-11281926.

Als voorbeeld kunt u op movids.nl de kerstwens van oma Ineke zien.

Meer berichten