Wethouder Van Dort opent samen met mevrouw Peek de Merenhoef. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Wethouder Van Dort opent samen met mevrouw Peek de Merenhoef. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Zorgcentrum Merenhoef op feestelijke wijze heropend

Maarssen - Onder toeziend oog van Envoy drs. Vader en locatiemanager Lianne Banda heropenden wethouder Linda van Dort en bewoonster mevrouw Peek Zorgcentrum Merenhoef.

Onder zeer grote belangstelling van bewoners en hun familie, medewerkers en buurtgenoten is afgelopen donderdag zorgcentrum Merenhoef op feestelijke wijze heropend. Na de vele toespraken knipte wethouder Linda van Dort samen met bewoonster mevrouw Peek het lint door, dat gezien de botheid van de enorme schaar een hilarische klus bleek. Envoy drs. Cornel Vader en locatiemanager Lianne Banda boden wat hulp aan. ''Vanaf de bouwaanvraag was het een traject van meer dan tien jaar'', blikte Lianne Banda terug.

''Er heeft een zeer grondige renovatie plaats gevonden in de bestaande bouw, alsmede uitbreiding met de bouw van nieuwe appartementen. De afgelopen jaren waren vaak niet makkelijk, en een hele operatie gezien de kwetsbaarheid van de doelgroep. Er is veel ongemak en flexibiliteit gevraagd, van zowel onze bewoners als van het personeel, waarvoor wij ze allen danken. Een deel van de bewoners is een paar jaar opgevangen in het Overvechtse Zuylenstede, anderen moesten van etage wisselen tijdens de verbouwing. Sinds september zijn alle bewoners weer onder één dak, voor ons een hoogtepunt.'' Na de officiële heropening maakten velen gebruik van de mogelijkheid om een rondleiding door het vernieuwde woonzorgcentrum te krijgen. De eigen Together We're One-band van het Leger des Heils zorgde voor feestelijke muziek en Brasserie de Hoeve voor een hapje en een drankje. Dit nieuwe restaurant heeft een sfeervolle uitstraling en huiselijke sfeer. Er worden dagelijks diverse activiteiten georganiseerd en de bewoners kunnen hier elke dag genieten van een verse maaltijd. Er wordt één menu aangeboden, 'Menu van de Chef', daarnaast kan er gekozen worden uit gerechten van de kleine à la carte kaart. Nieuw is dat bij Brasserie de Hoeve ook voor Maarssenaren van buiten Merenhoef de deur open staat. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te komen genieten van de gerechten van de kleine kaart.

De geschiedenis van het ruim 40-jarige Merenhoef gaat terug naar Raadhoven aan de Herengracht. Vanaf ca 1910 tot 1978 was hier het opvoedingscentrum voor verwaarloosde jongens en het tehuis van het Leger des Heils. In 1978 werd het verzorgingshuis gebouwd op de locatie die we nu kennen. Merenhoef was de naam van de boerderij die al sinds de middeleeuwen behoorde bij de hofstede Huis ter Meer.

Meer berichten