Sinterklaas en zijn Pieten arriveren zaterdag 16 november om 13.30 uur in park Goudestein in Maarssen. Foto: SSIM
Sinterklaas en zijn Pieten arriveren zaterdag 16 november om 13.30 uur in park Goudestein in Maarssen. Foto: SSIM (Foto: )

Sinterklaas nadert Maarssen

Maarssen - Nog een paar nachtjes slapen en dan zal Sinterklaas samen met zijn Pieten voet aan wal zetten in Maarssen. En dat doen ze op zaterdag 16 november om 13.30 uur in park Goudestein. Daar wordt Sinterklaas, namens alle kinderen van Maarssen en omgeving, ontvangen op het bordes van Goudestein. Vanaf 13.00 uur is het samen liedjes oefenen om Sinterklaas met zuivere klanken te kunnen binnenhalen.

De boot, met aan boord Sinterklaas en zijn Pieten, komt Maarssen binnen via de Vecht en passeert om 13.00 uur de Termeerbrug. De boot vaart via de Langegracht en Herengracht naar Goudestein. Na de ontvangst op Goudestein, gaat Sinterklaas om 14.00 uur per koets verder naar Pieter de Hooghplein en de Plesmanpromenade.

Op beide locaties stapt Sinterklaas uit om de kinderen te ontmoeten. Vervolgens gaat de rit via de Rembrandtsingel, Nassaustraat en Kaatsbaan. De rijtoer eindigt op het Harmonieplein. Sinterklaas heeft natuurlijk weer zijn perfecte eigen muziekpieten band meegenomen: TTH uit Hazerswoude.

Vanaf 14.30 uur is er muziek op het Harmonieplein verzorgt door de lokale Muziekpiet. Bezoekers kunnen zich daar laten schminken en natuurlijk kunnen ze mee dansen met de dansgroep 'X-clusivedance' onder leiding van Jessica ter Reehorst. Om ongeveer 15.20 uur is Sinterklaas met al zijn Pieten op het plein. Om ongeveer 15.30 eindigt de intocht.

In Nederland zijn een geschatte 10.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo'n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (door kruimels op de handschoen). Maar bij de intocht van Sinterklaas in Maarssen-dorp is dit wel mogelijk. Een van de Pieten heeft dan namelijk speciaal glutenvrije pepernoten bij zich. De kinderen kunnen deze Piet herkennen aan de groene ballonnen die Piet met zich meedraagt.

Op zaterdag 16 november brengen Sinterklaas en de Pieten ook een bezoek aan Breukelen. Daar arriveren ze om 14.00 uur bij Boom en Bosch. Burgemeester Yvonne van Mastrigt en kinderburgemeester Merle Schweppe zijn daar bij de intocht aanwezig. Op woensdag 20 november om 18.00 uur is de Sint in Kockengen bij de brug aan het Driestammenplein. Diezelfde dag is Sinterklaas om 14.45 uur in Nieuwer Ter Aa bij Draaipunt NTA.

Zaterdag 23 november zijn ze in Nigtevecht, om 11.00 uur bij de Loswalbrug. Die dag arriveren ze ook in Loenen om 14.00 uur bij Overtuin Beek en Hoff. In Vreeland komt de Sint op 23 november om 16.00 uur aan bij Restaurant De Nederlanden. Zaterdag 30 november zijn de Sint en Pieten in Tienhoven. Daar arriveren ze om 13.00 uur bij Paviljoen De Strook. Daarna is er een rijtoer naar de Veenkluit (aankomst om 14.00 uur), met aansluitend een feest in de Veenkluit.

Meer berichten