Een fantastisch schouwspel op de golfbaan van Old Course Loenen: reuzenbovisten. Foto: Ruud Taal
Een fantastisch schouwspel op de golfbaan van Old Course Loenen: reuzenbovisten. Foto: Ruud Taal (Foto: Ruud TAAL)

Met de billen bloot bij Old Course Loenen

Loenen - De naweeën van onze Hollandse zomer, met een afwisseling van zon en regen, zorgen momenteel voor een fantastisch schouwspel op hole 3 van golfclub Old Course Loenen. Op de plek waar het dikwijls zoeken is naar een klein wit balletje, liggen nu tientallen voetbalgrote exemplaren, als kunstwerken verspreid in een kring rond een boom.

"Niet(s) om van te schrikken, want ze zijn niet afkomstig van een verre planeet, noch zijn het overgeschoten voetballen van het nabijgelegen sportpark. Het zijn 'gewoon' paddenstoelen, Reuzenbovisten (Langermannia gigantea), die ook in kleinere formaten (Bovista plimbea) veel voorkomen."

"Doordat de bollen door het rijpen van de sporen een beetje open scheuren is er voor de bijnaam 'blote billen-zwam' niet veel fantasie nodig. En het 'met de billen bloot moeten' op de golfbaan, dat herkent iedere golfer. Telkens weer", aldus Old Course Loenen.

Meer informatie over golfclub Old Course Loenen en de golfbaan aan de Rijksstraatweg 171 in Loenen aan de Vecht is te vinden op de website: oldcourseloenen.nl.

Meer berichten