De selectie van OVVO in het seizoen 1979-1980. Foto: archief OVVO, tekst: Danny van der Linden
De selectie van OVVO in het seizoen 1979-1980. Foto: archief OVVO, tekst: Danny van der Linden (Foto: Archief OVVO)

Rijke historie van korfballend Maarssen

Maarssen - Hoewel de korfballers van OVVO uit Maarssen het feest al eerder dit jaar vierden, zit de Maarssense club nog steeds in het jubileumjaar. Daarom is het aardig om een terug te blikken in de rijke historie van de club.

De Christelijke Korfbal Vereniging Op Volharding Volgt Overwinning werd in 1934 opgericht in de, toen nog zelfstandige gemeente, Tienhoven. OVVO was de tweede korfbalvereniging van Tienhoven en had als enige een christelijke inslag. De eerste korfbalvereniging (THOR) speelde op zondag. Veel dorpelingen wilden best korfballen, maar niet op zondag omdat die dag toebedeeld was aan de kerk. De oprichting van OVVO was om die reden een groot succes.

OVVO kwam uit voor de Christelijke Korfbal Bond. De oprichter van OVVO was de heer T. van de Vliet. Deze ambitieuze onderwijzer droeg het korfbal een warm hart toe. In 1935 al zette hij OVVO in Midden-Nederland op de kaart door de organisatie van een regiotoernooi. Door de jaren heen heeft OVVO vele hoogte- en dieptepunten gekend. Een dieptepunt was natuurlijk het periode tussen 1940 en 1945 waarin bijna heel Tienhoven werd geëvacueerd en de club nog nauwelijks bestaansrecht had.

Ook na de bevrijding kreeg OVVO te maken met tegenslagen toen een deel van de mannelijke leden werd ingezet voor de oorlog die Nederland voerde in het toenmalige Nederlands Indië. Donkere wolken pakten zich samen, tot de heer Wardekker opstond. Wardekker had een verleden bij DVS Utrecht en stortte zich vol op de redding van OVVO. Hij motiveerde de leden en trok nieuwe leden aan. Op die manier bleef OVVO bestaan. Ook rond die periode verhuisde de club naar Maarssen waar het door de jaren heen een begrip in het verenigingsleven werd.

De korfbalvereniging speelde op verschillende locaties in het dorp. De eerste plek was het land van boer Van Dijk. Ook werd er gespeeld op 'De Twaalf Morgen', waar nu verzorgingshuis Maria Dommer staat, de Gaslaan en de Stationsweg. Sinds het jaar 2000 worden de thuiswedstrijden (na een eerder verblijf) weer gespeeld op Sportpark Daalseweide. In dat jaar opende de vereniging ook een eigen sporthal. Enkele jaren later volgde de opening van het kunstgrasveld.

Meer berichten