Slot Zuylen biedt een leerzaam uitje tijdens de onderwijsstaking van vandaag. Foto: Slot Zuylen
Slot Zuylen biedt een leerzaam uitje tijdens de onderwijsstaking van vandaag. Foto: Slot Zuylen (Foto: )

Gezinnen welkom voor leerzaam uitje

Oud-Zuilen - Tijdens de Nationale Onderwijsstaking vandaag, op woensdag 6 november, opent Slot Zuylen in Oud-Zuilen haar deuren speciaal voor gezinnen. Jong en oud(er) zijn welkom om deel te nemen aan een Ontdekkingstochten. Tijdens de familierondleiding horen, zien en ervaren kinderen van 5 tot 11 jaar samen met hun (groot)ouders hoe het leven was als kind op een kasteel. "Een leuke én leerzame invulling voor deze vrije dag!", aldus Slot Zuylen.

Tijdens de Ontdekkingstocht verkennen de bezoekers het slot op een interactieve manier. Jong en oud worden door de enthousiaste gidsen met spannende verhalen meegenomen naar de achttiende eeuw, naar het dagelijkse leven van de kinderen op Slot Zuylen.

Iedereen steekt de handen uit de mouwen. Terwijl de groep op zoek gaat naar een portret van een bijzonder meisje, dat honderden jaren geleden is geboren in Slot Zuylen, gaan de allerkleinsten op muizenjacht. In de kleinste hoekjes kan ineens een klein beestje zitten. Spelenderwijs ontdekken kinderen de geschiedenis van het slot, al haar bijzondere bewoners en hoe het was om als kind op te groeien op een kasteel. De tochten beginnen om 11.30 en 13.30 uur. Meer informatie op de website: www.slotzuylen.nl.

Meer berichten