Het Van Baerle Trio. Eigen foto
Het Van Baerle Trio. Eigen foto (Foto: )

Concert Van Baerle Trio

Tienhoven - In het Oude Kerkje in Tienhoven wordt vrijdag 8 november een najaarsconcert gehouden met het Van Baerle Trio. Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder.

De naam van het trio verwijst naar hun muzikale roots: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten zij elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium, vlakbij het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt. Het trio treedt hier veelvuldig op. Het Concertgebouw nomineerde het trio voor de ECHO Rising Stars 2013/14, een tour die hen naar zalen in heel Europa bracht. Daarvóór hadden zij al verschillende belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Kersjesprijs. Sinds 2014 geven de zij hun ervaring door aan een volgende generatie musici op uitnodiging van het Conservatorium van Amsterdam.

Het Van Baerle Trio wordt geroemd om hun intense en evenwichtige samenspel. Het Oude Kerkje is te vinden aan de Laan van Niftarlake 62 in Tienhoven. Kaarten bestellen voor dit najaarsconcert kan via de website: www.concerttienhoven.nl. 

Meer berichten