De presentatie van het fietslabyrint voor de bewoners van 't Kampje. Tekst en foto: Joke Stapper
De presentatie van het fietslabyrint voor de bewoners van 't Kampje. Tekst en foto: Joke Stapper (Foto: )

Uitbreiding van fietslabyrint

Loenen - Een delegatie van de Stichting Vrienden van 't Kampje overhandigde vorige week woensdag een bijzonder geschenk aan de bewoners. Jeroen Schackman was als directeur van de zorggroep aanwezig toen voorzitter Sietze Landmeter de nieuwste aanwinst overhandigde: een uitbreiding van het fietslabyrint.

Vrijwilligster Ineke van Schaick was inmiddels geïnstrueerd en liet zien hoe het fietslabyrint bij kan dragen aan het welzijn van de bewoners die er gebruik van kunnen maken. Met de apparatuur van het fietslabyrint worden er via een soort hometrainer tochtjes afgelegd die op een televisiescherm zichtbaar zijn. Zo kunnen bewoners op een eenvoudige manier in beweging zijn en zelf op het beeldscherm zien welke fietstour ze op dat moment maken. Voor het fietslabyrint heeft de Stichting Vrienden van 't Kampje de uitbreiding van het labyrint een fietstour in onze omgeving laten maken. Door deze gift kunnen bewoners afkomstig uit Loenen aan de Vecht en Vreeland op de hometrainer het gevoel krijgen dat ze door hun eigen omgeving fietsen.

Jeroen Schackman toont zich verheugd met de aanschaf van het fietslabyrint en de uitbreiding ervan: "Het is heel belangrijk dat ouderen meer bewegen. Iemand als Erik Scherder vertelt als deskundige vaak op televisie hoe goed het voor het brein is om in beweging te blijven. Hoe leuk is het dat het nu zo aantrekkelijk wordt gemaakt om zogenaamd door je eigen omgeving te fietsen. En, voegt de directeur van de Zorgroep eraan toe. "Wat zijn we blij met mevrouw van Schaik, die zo goed geïnstrueerd en opgeleid is om de bewoners bij hun 'fietstochtjes' te begeleiden."

Kees Hellingwerf, secretaris van de stichting memoreert het Fete de France, een door Veronique Hagen georganiseerde actie, waarvoor de opbrengst ten goede kwam aan de Stichting Vrienden van 't Kampje. Ook ondernemers en winkeliers van Loenen aan de Vecht toonden zich bereid om een duit in het zakje te doen, net als de Dorpsraad die het bedrag naar boven afrondde. Hellingwerf: "Zo zie je hoe de bewoners als het ware het middelpunt vormen van de gemeenschap van Loenen aan de Vecht."

De Stichting Vrienden van 't Kampje, die in 1987 is opgericht, wil met hun bijdrage aan de bewoners van het zorgcentrum laten zien dat ze niet vergeten worden en deel uitmaken van de gemeenschap. Hellingwerf: "U kunt uw betrokkenheid ook tonen door Vriend van 't Kampje te worden. Via de website www.szdv.nl/220-stichting-vrienden-van-t-kampje.''

Meer berichten