Co van der Meer en Rene Zanderink houden de bierverkiezing op vrijdag 15 november in Loenen aan de Vecht. Eigen foto
Co van der Meer en Rene Zanderink houden de bierverkiezing op vrijdag 15 november in Loenen aan de Vecht. Eigen foto (Foto: )

Bierverkiezing: met welk bier kom je winter door?

Loenen - "Met welk bier kom je de naderende winter door, vroegen we ons vorig jaar af en toen won Blauwe Bijl van Brouwerij De Leckere. Wie gaat er dit jaar de Utrechtse Najaarsbierverkiezing winnen? Bij welk bier word je hartverwarmend versterkt als je kleumend thuiskomt?" Met die vragen worstelden bierkenners Co van der Meer (thuisbrouwer) en René Zanderink (biersommelier) afgelopen maanden en ontdekten dat er vooral na de zomer veel mooie stevige bieren op de markt komen. Kortom: naast de bockbieren zijn er op vrijdag 15 november veel nieuwe saisons, tripels en dubbel gehopte IPA's te proeven.

"Welke volle brouwsels, die meestal langzaam ingenomen dienen te worden, zorgen voor een onvergetelijke najaarsavond?" Opnieuw doen zeker tien Utrechtse brouwerijen mee. Ditmaal op Bartmanzboot op de Vecht aan de Vreelandseweg 12, een woonschip in Loenen aan de Vecht (parkeren op Hoefijzer).

De bierverkiezing vindt plaats op de Bartmanzboot op vrijdag 15 november om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 15 euro.

Meer berichten