Zoals wethouder Veneklaas het verwoordde: ''Fantasievol en kleurrijk werk met een eigenheid zoals de makers zelf." Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Zoals wethouder Veneklaas het verwoordde: ''Fantasievol en kleurrijk werk met een eigenheid zoals de makers zelf." Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Kleurrijke Wereld van Atelier Buitengewoon

Maarssen - Wethouder Hetty Veneklaas opende afgelopen vrijdag de expositie 'De Kleurrijke Wereld van Atelier Buitengewoon' in Zorgcentrum Careyn Snavelenburg in Maarssen. De 16 kunstenaars/exposanten zijn allemaal deelnemers aan Atelier Buitengewoon in Breukelen. Een creatieve dagbesteding voor mensen met een beperking van allerlei niveaus, leeftijden en aandoeningen.

Bij Atelier Buitengewoon worden zeer uiteenlopende kunstwerken gemaakt. Er wordt geschilderd, geboetseerd, getekend, textiel bewerkt en meubels gemaakt in verschillende stijlen. In Snavelenburg is veel van dit werk te bewonderen. Van kleurrijke schilderijen en papier-maché figuren tot buitengewone klokken gemaakt van lp's, zoals op de foto. Beeldend kunstenaar en lid van de Kunstcommissie Snavelenburg Linda van Staa: "Elke drie maanden kiezen wij een andere expositie, voor iedereen toegankelijk. Enerzijds om buiten naar binnen te halen, anderzijds omdat we onze bewoners én bezoekers ook kunst gunnen.''

De expositie van Atelier Buitengewoon loopt nog tot 13 januari en is dagelijks vrij toegankelijk in de gangen van Snavelenburg van 09.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten