Rijkswaterstaat is begonnen met het vervangen van de voegovergangen van de Galecopperbrug. Foto: Rijkswaterstaat/Ton Borsboom
Rijkswaterstaat is begonnen met het vervangen van de voegovergangen van de Galecopperbrug. Foto: Rijkswaterstaat/Ton Borsboom

Meer verkeershinder tijdens tweede fase werkzaamheden A12

Regio - Rijkswaterstaat is afgelopen maandagavond gestart met de tweede fase van de werkzaamheden aan de voegovergangen van de Galecopperbrug op de A12. Het werk verplaatst zich van de parallelbaan naar de hoofdrijbaan en er gelden nieuwe omleidingsroutes. Naar verwachting brengen de werkzaamheden tot uiterlijk vrijdagochtend 8 november meer verkeershinder rond Utrecht met zich mee dan tot nu toe. Dit geldt vooral voor het verkeer vanuit A2 Amsterdam en A12 Den Haag in de rijrichting Arnhem. Er blijft geen directe hinder voor verkeer over de noordelijke brughelft (A12 rijrichting Den Haag).

Voor verkeer vanuit A2 Amsterdam is op de hoofdrijbaan A12 Utrecht richting Arnhem slechts één rijstrook beschikbaar. De A12-parallelrijbaan is sinds afgelopen maandag afgesloten voor verkeer vanuit A2 Amsterdam. Gele borden ter plaatse en online navigatie leiden het bestemmingsverkeer om via onder andere de A2 afrit 8 (wijken Papendorp en Kanaleneiland) en afrit 9 (Nieuwegein). Als gevolg hiervan zal in Utrecht op het onderliggend wegennet de verkeershinder toenemen, stelt Rijkswaterstaat. Verkeer vanuit A2 Amsterdam richting Houten en de Utrechtse wijken Hoograven en Lunetten rijdt door over de hoofdrijbaan A12 Utrecht naar knooppunt Lunetten om vanaf daar de omleidingen te vervolgen.

De hoofdrijbaan A12 Utrecht is sinds maandag dicht vanaf knooppunt Oudenrijn voor het verkeer vanuit A12 Den Haag richting Arnhem. De A12-parallelrijbaan is wel weer beschikbaar vanuit deze richting, ook voor doorgaand verkeer richting Arnhem. Afrit 17 Kanaleneiland is weer open. Alle andere afritten zijn ook weer bereikbaar voor verkeer vanuit A12 Den Haag. Oprit 16 bij Nieuwegein blijft echter afgesloten tijdens de tweede fase.

Voor verkeer vanuit A2 Den Bosch blijven – net als nu – de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan gesloten. Bestemmingsverkeer vanuit Den Bosch en Breda rijdt om via de A27 en knooppunt Lunetten.

Het advies blijft van kracht om rekening te houden met omleidingen en minimaal 30 minuten extra reistijd. Ga daarom goed voorbereid op weg. We raden aan om – voor wie dat mogelijk is - alternatieven te kiezen en de grote hinder te mijden, bijvoorbeeld door buiten de spits te reizen. Informatie over de omleidingen is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/a12galecopperbrug.

Rijkswaterstaat zet rijstroken op de A12 Galecopperbrug af om veilig aan de voegovergangen te kunnen werken. Deze stalen delen vormen de overgang tussen brug en vasteland.

Meer berichten