Wethouder Hetty Veneklaas eet een hapje mee. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Wethouder Hetty Veneklaas eet een hapje mee. Tekst en foto: Ria van Vredendaal

Strijd tegen eenzaamheid: gezellig samen eten

Maarssenbroek - De gratis lunch van AH vorige week woensdag bleek een schot in de roos. Het evenement was een initiatief van deze betrokken ondernemer, in samenwerking met De Zonnebloem, Welzijn Stichtse Vecht en het Netwerk Senioren Maarssenbroek, onder de vlag van Kom Erbij Maarssenbroek, in een gezamenlijke strijd tegen eenzaamheid.

Een volle zaal van de Willem van Hoornhof in Maarssenbroek genoot van een feestelijke lunch en van elkaars gezelschap. Zoals wethouder Hetty Veneklaas in haar welkomstwoord al aangaf, samen eten is zoveel gezelliger dan ieder met z'n eigen bordje alleen aan zijn eigen tafel. Zij riep iedereen op met iemand aan tafel een afspraak te maken voor een tweede gezamenlijk etentje. Gezien de vele geanimeerde gesprekken die zich ontsponnen, is daar goede hoop op.

Op de website www.welzijnstichtsevecht.nl/kom-erbij-stichtse-vecht is een overzicht te vinden van alle ontmoetingsactiviteiten in Stichtse Vecht. De kosten voor de activiteiten zijn zo laag mogelijk of gratis. Zo is er onder meer informatie te vinden over activiteiten als 'Gym in het water', Walking Football bij OSM'75 (60+) en allerlei wandelmogelijkheden.

Meer berichten