vlnr: Michiel van Putten, Vincent Kroon, Karen Mommers, Theo Goedendorp, Bert Klarenbeek, Anneke Pastoor, Marijke Tolboom, Edwin Frissen
vlnr: Michiel van Putten, Vincent Kroon, Karen Mommers, Theo Goedendorp, Bert Klarenbeek, Anneke Pastoor, Marijke Tolboom, Edwin Frissen (Foto: Anja Bousche)

Holy Heart Band luistert viering op

Maarssen - Op 13 oktober 2019 was geen traditioneel kerkkoor te horen tijdens de viering in de Heilig Hart Kerk in Maarssen. De Holy Heart Band zorgde die ochtend voor de muzikale invulling van de viering. De band had hun optreden wekenlang via social media en mededelingen in de kerk aangekondigd en dat was te zien. Naast de vaste parochianen van de Heilig Hart Kerk waren ook vele anderen op deze viering met de Holy Heart Band afgekomen.

Acht jaar geleden werd de band als gelegenheidsband opgericht. De band bestaat uit leden van verschillende kerken in Maarssen en Mijdrecht. Eerst speelden ze vooral tijdens feestavonden van de vrijwilligers, maar vanaf nu treedt de band ook op tijdens vieringen in de kerk. “Zingen doen we samen”, zei Karen Mommers voorafgaand aan de viering, en nodigde alle kerkgangers nadrukkelijk uit om mee te zingen. Om dat te stimuleren werd van een aantal liederen het refrein alvast een beetje geoefend. Naast het Kyrie waren verschillende liederen van Sela, Opwekking en lichte popmuziek te horen. Liedjes die niet vaak in deze kerk gezongen worden, maar wel heel passend zijn. Na afloop was iedereen enthousiast. “Wat een ontspannen sfeer” en “Heerlijk om zo lekker mee te zingen”, waren de reacties van jong en oud die na afloop tijdens het koffiedrinken veelvuldig klonken. Dat dit niet bij één keer mag blijven is voor iedereen duidelijk. Het volgende optreden in de Heilig Hart Kerk staat al gepland op zondag 15 december.

Meer berichten