Burgemeester Van Mastrigt feliciteert het echtpaar Van Keuk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Burgemeester Van Mastrigt feliciteert het echtpaar Van Keuk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Echtpaar Van Keuk viert briljanten huwelijk

Maarssenbroek - Op 7 oktober 2014 feliciteerde waarnemend burgemeester Liesbeth Spies het echtpaar Van Keuk op Goudestein met hun 60-jarige huwelijk. Maandag kwam waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt op de koffie in Fazantenkamp om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijk.

Lydie en Jan van Keuk zijn nog steeds een gezellig, fit en bereisd stel, vol sappige verhalen over een kleurrijk leven die Jan als echte Jordanees op onnavolgbare wijze vol humor kan vertellen. Lydie werd geboren in Parijs, maar groeide net als Jan op in de Kinkerbuurt in Amsterdam. ''Pas op dansles leerden we elkaar kennen, terwijl we één straat van elkaar woonden'', kijkt de bruid terug.

Jan had een eigen schildersbedrijf. ''Maar ik werkte om te leven, en niet andersom'', vertelt hij met nog altijd een twinkeling in zijn ogen. ''Het gebeurde dat ik de was deed en hij thuis kwam met de mededeling 'Kom, koffers pakken, we gaan een maandje naar Frankrijk'. Ook toen onze kinderen Wessel en Lydia geboren waren'', vertelt Lydie geamuseerd.

Het avontuurlijke gen hebben zij overgedragen. Wessel heeft in Frankrijk gewoond, een kleindochter woont met haar man in Dubai. Eigenlijk wilde Jan nooit uit Amsterdam weg. Maar zoon Wessel bleek een wielertalent, en het echtpaar ging mee met alle rondes en zesdaagsen, veelal in België.

Lydie: ''Dan zagen we onderweg die borden langs de snelweg over Maarssenbroek 'Kom hier wonen', en eindelijk kreeg ik hem zo ver dat hij wilde kijken. Wij woonden in Amsterdam twee hoog in een pijpenla, met fietsen tot in de huiskamer toe.'' Jan: ''Die ruimte, een badkamer waarin je kon lopen, een wc waarvan de deur dicht kon, een zolder en ook nog eens een tuin, daar kon ik niet tegenop.''

Het eerste jaar was wennen, maar hij zou niet meer terug willen. ''Het was net de zoete inval in huize Van Keuk, met al die renners. Lydie kookte, ik was inmiddels sportmasseur en verzorgde een sportcolumn. Ik dronk mijn eerste glas wijn en verdiepte me daarin. Met Tonnie Eijk maakte ik eens een wijn van 800 gulden soldaat! Kortom, al 65 jaar hebben we het heel leuk samen, en dat mag nog heel lang duren.''

Meer berichten