Vier opmerkelijke kasteelvrouwen worden deze maand uitgelicht bij Slot Zuylen in Oud-Zuilen. Beeld: Slot Zuylen
Vier opmerkelijke kasteelvrouwen worden deze maand uitgelicht bij Slot Zuylen in Oud-Zuilen. Beeld: Slot Zuylen (Foto: )

Vier sterke Zuylense kasteelvrouwen uitgelicht

Oud-Zuilen - Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Ter gelegenheid van deze themamaand, met als thema Zij/Hij, presenteert kasteelmuseum Slot Zuylen de speciale rondleiding 'De Kasteelvrouwen van Zuylen'. Tot 31 oktober zijn bezoekers iedere donderdag en zaterdag om 14.30 uur welkom voor een ontmoeting met een viertal sterke Zuylense kasteelvrouwen.

We kennen vooral de namen van mannen uit het verleden. Die focus op de mannelijke historie kenmerkt ook de geschiedenis van Slot Zuylen, terwijl diverse vrouwen er historisch een belangrijke rol hebben gespeeld. In de rondleiding De Kasteelvrouwen van Zuylen horen bezoekers over deze bijzondere levensverhalen, en ontdekken zij hoe vrouwelijk de geschiedenis van het huis eigenlijk was.

Daarbij kan de achttiende-eeuwse schrijver Belle van Zuylen niet ontbreken. Ze werd op 20 oktober 1740 geboren als Isabelle Agneta Elisabeth van Tuyll. De eerste decennia van haar leven spendeerde ze op Slot Zuylen en ze groeide uit tot een van de belangrijkste historische bewoners van het landgoed. Naast het verhaal van Belle herbergt het slot ook de verhalen van andere impactvolle kasteelvrouwen. Reserveren kan via info@slotzuylen.nl of 030-2440255.

Meer berichten