Het Vechtstreekmuseum in Maarssen bestaat komend jaar 25 jaar. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Vechtstreekmuseum
Het Vechtstreekmuseum in Maarssen bestaat komend jaar 25 jaar. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Vechtstreekmuseum (Foto: )

Crowdfundingsproject voor 25-jarig Vechtstreekmuseum

Maarssen - ''Komend jaar bestaan wij 25 jaar en dat is wel bijzonder voor een museum dat geheel met vrijwilligers werkt, steeds een beetje mooier wordt, en meer en meer bezoekers trekt. Naast de unieke tentoonstelling met topstukken willen wij ook een prachtig jubileumboek gaan maken.'' Aan het woord is Ad Maaswinkel, de pr-man van het Vechtstreekmuseum.

''Wij willen geld ophalen voor een jubileumboek dat mooi, compleet en niet duur is. Wij willen het jubileum groots vieren met een tentoonstelling en daarbij willen wij een bijzonder boek uitgeven: Eeuwige Schoonheid Aan de Vecht. Er zijn al heel veel boeken geschreven over de Vechtstreek en dat is niet verwonderlijk. Onze streek kent een rijk verleden met belangrijke gebeurtenissen, bewoners, geweldige gebouwen en markante kunstenaars."

"Wij willen nu een zeer toegankelijk, mooi en prachtig geïllustreerd glossy boek/magazine maken. Door de opzet op A4-formaat, zeer veel foto's en korte verhalen wordt dit een nieuw concept waarvan wij denken dat het een mooie uitbreiding is op de reeds bestaande boeken. Daarmee zal het zowel de historische- en kunstliefhebbers als ook andere bewoners van onze unieke Vechtstreek aanspreken. Bovendien is het een mooi aandenken aan ons jubileumjaar."

Maaswinkel: "Dit boek willen wij onder de 10 euro aanbieden om zoveel mogelijk geïnteresseerden een plezier te doen. Maar voor de realisatie van dit boek, onder andere voor de productiekosten, hebben wij de inwoners nodig. Dus alle donaties bij deze crowdfunding, groot of klein, zijn bijzonder welkom. Het boek en de tentoonstelling worden eind februari 2020 geopend en gepresenteerd''.

"Vele kunstkenners en kunsthistorici binnen en buiten het museum en diverse fotografen hebben al toegezegd geheel belangeloos aan dit project te willen meewerken." Er zullen artikelen in staan over de duizenden jaren geschiedenis, van de pre-historie naar de Romeinen, Karolingen, Vikingen, Fransen (rampjaar), Joodse bewoners, tot en met de twintigste eeuw en de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast de kastelen en buitenplaatsen met zijn illustere bewoners als Nijenrode, Goudestein en Slot Zuylen. Dit alles omlijst met prachtige foto's van hoge kwaliteit en veelal op groot formaat. "Zowel kleine donaties van 10 euro als veel grotere zijn mogelijk en zeer welkom. Met de vele duizenden bewoners van de Vechtstreek en daarbuiten moet dat lukken." Doneren kan via: www.voordekunst.nl/projecten/9357-jubileum-boek-25-jaar-vechtstreekmuseum-1.

Meer berichten