Tonnie Bakker. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Tonnie Bakker. Tekst en foto: Ria van Vredendaal

Lustrum Kom Erbij Festival

Maarssenbroek – Voor de 5e keer is er weer een mooi Kom Erbij Festival geprogrammeerd in de Week tegen de Eenzaamheid. Met het Kom Erbij Festival wil de kerngroep de vele activiteiten die er door inwoners, voor inwoners georganiseerd worden, extra onder de aandacht brengen en stil staan bij eenzaamheid. De kerngroep Kom Erbij Maarssenbroek zet zich op allerlei manieren in om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Zo organiseren Tonnie en Myra op 28 september de Cursusmarkt in de Valkenier waar veel creatiefs te beleven valt. Zijn er talloze wijkcommissies en bewonersgroepen die een burendag organiseren, en gaan Vera en Miranda, beiden ervaringsdeskundigen, met inwoners in gesprek. Wat is eenzaamheid, hoe ervaar jij dat en wat zou je ertegen kunnen doen?

Kom Erbij gaat er de komende tijd ook actief op uit, door het bezoeken van koffiecorners bij supermarkten. Het Kom Erbij Festival focust zich niet alleen op ouderen. Juist bij de hedendaagse jeugd en jong volwassenen blijkt eenzaamheid helaas veel voor te komen. Vandaar dat OSM voetbal en Jeugdpunt SV ook op het programma staan. Voor de groep 50'ers organiseert het Gilde een vijftal positieve en zingevende bijeenkomsten: POWER geheten. En sponsort AH een lunch in de Willem van Hoornhof, waarvoor je je vanaf 20 september kunt aanmelden via de balie bij AH. Kom Erbij Festival probeert op een positieve manier aandacht te geven aan het onderwerp door middel van het gesprek, de ontmoeting en het samenkomen. Informatie: kom.erbij@planet.nl of Mario van Dijk, 06-16077338.

Meer berichten