Het IVN houdt zondag 29 september een paddenstoelenexcursie in Breukelen. Op de foto: de groene anijstrechterzwam. Foto: IVN
Het IVN houdt zondag 29 september een paddenstoelenexcursie in Breukelen. Op de foto: de groene anijstrechterzwam. Foto: IVN (Foto: )

Paddenstoelexcursie: op zoek naar pareltjes

Breukelen - Het IVN, afdeling Vecht en Plassengebied, houdt zondagmiddag 29 september een paddenstoelenexcursie op het landgoed Gunterstein in Breukelen. Het motto van deze excursie is 'wie het kleine niet eert…'. De deelnemers en een gids gaan op zoek naar de pareltjes uit het schimmelrijk, 'die je zonder gids zomaar voorbij zou lopen'. "Natuurlijk kijken we ook naar de grote paddenstoelen."

De excursie begint om 14.00 uur. Verzamelpunt is de tweede ingang aan de Laan van Gunterstein. "Je kunt daar je fiets wel parkeren, maar de auto moet op de markt in Breukelen. Vandaar is het 10 minuten lopen naar het verzamelpunt", aldus het IVN. Modderbestendig schoeisel is aanbevolen. De excursie duurt 1,5 tot 2 uur.

Het IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Meer informatie over de activiteiten en excursies is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied/activiteiten. "Je kunt het IVN werk steunen met een vrijwillige bijdrage of door lid te worden van de vereniging."

Voor meer informatie over deze excursie kan men contact opnemen met Hanni Meulemans: hannimik@xs4all.nl.

Meer berichten