Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Tekst en foto: Ria van Vredendaal

Diamanten huwelijk voor echtpaar Van der Weert

Maarssen – Dinsdag 17 september vierde het echtpaar Van der Weert hun 60-jarig huwelijksjubileum, reden voor burgemeester Yvonne van Mastrigt om op de koffie te komen met een mooie bos bloemen. 

Zus van der Horst viel letterlijk voor Charl van der Weert. Op Koninginnedag 1953 op de trap van stadion Galgenwaard, pardoes in zijn armen. Zij spraken de volgende dag nogmaals af en zijn niet meer van elkaar gescheiden. Het bruidspaar kreeg twee kinderen, zoon René en dochter Conny, die samen zorgden voor vier kleinkinderen. ''In zes jaar tijd, dus qua leeftijd lekker bij elkaar, daar hebben we altijd zeer van genoten en nog. Zo is één van de schoon-kleinkinderen nogal handig en daar maken wij dankbaar gebruik van'', laat mevrouw weten. Het paar is erg trots op het gezin en heeft altijd vol liefde opgepast op alle kleinkinderen.

Meneer van der Weert heeft 45 jaar als metaalbewerker gewerkt bij fabriek Linschoten-Schram aan de Springweg in Utrecht. Hier maakte hij metaal- blik- en koperwaren zoals collectebussen. Mevrouw van der Weert werkte als kledingmaakster in het naaiatelier Jin Jersey, eveneens in Utrecht, waar het paar ook woonde. Toen trappenlopen wat moeilijker begon te worden kwamen ze drie jaar geleden in de mooie seniorenwoning aan de Rembrandtsingel te wonen, dicht bij de kinderen.

Meneer heeft altijd fanatiek gevoetbald en is tevens voetbaltrainer en sportmasseur geweest, waarvoor hij de nodige diploma's heeft behaald. Ook de sportverenigingen van zijn kinderen en kleinkinderen konden altijd op zijn hulp rekenen, en samen volgt het paar fanatiek alle soorten sport op tv, van voetbal, Feijenoord met stip op 1, tot tennis en schaatsen. Er staat een feest gepland voor een klein gezelschap om de diamanten mijlpaal te vieren onder het genot van een hapje, drankje en gezellige muziek.
 

Meer berichten