Wethouder Klomps feliciteert de 100-jarige mevrouw Van den Berg. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Wethouder Klomps feliciteert de 100-jarige mevrouw Van den Berg. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Felicitaties voor 100-jarige mevrouw Van den Berg

Maarssen – Haar 100e verjaardag had ze al gevierd op zondag, met een gezellige lunch voor de drie kinderen, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, plus aanhang.

Maandag ontving Jeanne van den Berg-van Cleeff locoburgemeester Jeroen-Willem Klomps, die haar de felicitaties namens de gemeente overbracht. Mevrouw is tot in de puntjes verzorgd, en toont als een dame, op álle dagen. Lange tijd heeft zij op buitenplaats Bolenstein gewoond, het bekende 'kasteeltje' aan de Vecht, omringd door een gracht en een heuse ophaalbrug. Bolenstein is vernoemd naar de oprichter Dirck de Bole, en was na een aantal illustere bewoners sinds 1942 verkocht aan de gemeente Maarssen. In 1960 verkocht de gemeente het aan architect B.O. van den Berg, de echtgenoot van mevrouw. Tijdens haar werkzame leven is zij verpleegster en journaliste geweest, en heeft naast Maarssen ook in Rotterdam en Amsterdam gewoond. Ze heeft altijd veel gereisd, de bergen en de Veluwe waren daarbij favoriet. Haar vrije tijd ging naar dieren, het spelen van tennis en het luisteren naar klassieke muziek. Vroeger deed zij vrijwilligerswerk bij Tafeltje Dekje. Tegenwoordig woont zij in zorgcentrum Maria Dommer, en laat zij, af en toe onder protest, vóór zich zorgen.

Meer berichten