Onder grote belangstelling wordt het nieuwe boek over de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Stichtse Vecht gepresenteerd. Eigen foto
Onder grote belangstelling wordt het nieuwe boek over de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Stichtse Vecht gepresenteerd. Eigen foto (Foto: )

Nieuw boek gepresenteerd over de waterlinie in Stichtse Vecht

Stichtse Vecht - Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag tijdens het slot van Open Monumentendag het nieuwe boek over de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Stichtse Vecht gepresenteerd. De dijkgraaf, Gerhard van den Top, nam het eerste exemplaar in ontvangst. In oktober wordt een fotowedstrijd gehouden over de waterlinie.

Dijkgraaf Gerhard van den Top en stelde vergenoegd vast dat de Vecht dus niet alleen cultureel erfgoed is en inmiddels reuze schoon, maar dat het ook belangrijk militair erfgoed is. Iets wat middels dit prachtige boek met zeer veel schitterende fotografie, kaarten, afbeeldingen en prettige leesbaarheid meer dan ooit terechte aandacht krijgt.

Plaatsgenoot, deskundige én auteur van dit boek Douwe Koen glom er van. Zijn blijdschap werd nog vergroot doordat velen het boek direct aanschaften waarbij sommige bezoekers meerdere exemplaren wilden hebben 'als cadeautjes voor de feestdagen'.

Sommige kopers waren verbaasd over de zeer lage prijs van nog geen tientje. De reden daarvoor is gelegen in het feit dat de Historische Kringen van Loenen, Breukelen en Maarssen als opdrachtgever onder de naam Weerbaar Water het doel hebben om de Nieuwe Hollandse Waterlinie en dus dit boek bij zoveel mogelijk inwoners van Stichtse Vecht bekendheid te geven. Dat lukte op deze middag uitstekend.

Weerbaar Water gaat verder tot in 2020 in de hoop en verwachting dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie komende zomer tot UNESCO Werelderfgoed bestempeld zal worden. Het boek 'Het Vechtplassengebied' uit de Hollandse Waterlinie Erfgoed reeks is vanaf heden voor 9,95 euro te koop bij de Bruna in Maarssen-dorp, bij boekhandel Van Kralingen in Breukelen en bij de Historische Kringen zelf.

Daarnaast begint in oktober de fotowedstrijd over de Waterlinie wat tegen die tijd op onder andere de website www.weerbaarwater.nl kenbaar gemaakt zal worden én is er voor de basisscholen een fantastisch 'schriftje' over de Waterlinie ontwikkeld. "Mooi hoe een destijds noodzakelijk militair project onze gemeente tegenwoordig zo verfraait!"

Meer berichten