Lichtkunst van Daan Roosegaarde op Buitenplaats Doornburgh. Foto: Buitenplaats Doornburgh
Lichtkunst van Daan Roosegaarde op Buitenplaats Doornburgh. Foto: Buitenplaats Doornburgh (Foto: )

Lichtkunst van Daan Roosegaarde op Buitenplaats Doornburgh

Maarssen - Op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen is op dit moment hedendaagse kunst van onder andere Daan Roosegaarde te zien. In het voormalige klooster aan de Vecht reflecteren kunstenaars in 'Endless Life' op het oneindige leven. Een actueel onderwerp, aangezien verschillende wetenschappers beweren dat mensen in de toekomst veel ouder gaan worden. Wat betekent dat voor onze manier van leven, voor de maatschappij en onze planeet?

Tot en met 29 maart 2020 verkennen experts en wetenschappers in verschillende lezingen hoe om te gaan als mensen straks 130 jaar of ouder kunnen worden.

In de gangen van het voormalige klooster aan de Vecht is kunst te zien van Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors, Katja Novitskova, Temra Pavlovic, Rustan Söderling, JCJ Vanderheyden, Hannes Wiedemann en Daan Roosegaarde.

Curator beeldende kunst Zippora Elders: "Endless Life is een interdisciplinair programma waarin wordt gereflecteerd op eeuwig leven in relatie tot lichaam, bezieling, betekenis van het bestaan, tijdsbeleving, het organische, onbekende technologie en het onvoorstelbare."

Daan Roosegaarde ontwierp een speciale opstelling van het interactieve landschap Dune en Lotus Model. "Het is één van de meest sacrale settings van Dune," aldus Roosegaarde. Op 4 oktober geeft Daan Roosegaarde een lezing over zijn werk en ideeën over het landschap van de toekomst.

Tijdens Endless Life bespreken diverse wetenschappers en experts in lezingen welke innovaties er binnenkort aankomen op het gebied van het eindeloze leven en wat de gevolgen kunnen zijn voor ons als samenleving en de planeet. Moeten we wel naar levensverlenging en onsterfelijkheid streven? Op 2 november is er een lezing van leraar Tibetaans boeddhisme Jan Geurtz en filosoof Ivana Ivkovic over de kunst van het sterven.

Meer informatie over Endless Life is te vinden op www.buitenplaatsdoornburgh.nl.

Meer berichten