Ondernemers, politici en gemeentemedewerkers troffen elkaar donderdag om bij te praten en plannen te maken. Foto: OVSV
Ondernemers, politici en gemeentemedewerkers troffen elkaar donderdag om bij te praten en plannen te maken. Foto: OVSV (Foto: )

'Stichtse Vecht mooier maken'

Maarssen - In een regenachtige week schijnt tóch nog uitbundig de zon op de dag van de jaarlijkse nazomerbarbecue in de achtertuin van het gemeentekantoor. Ondernemers, politici en gemeentemedewerkers troffen elkaar donderdag om bij te praten en plannen te maken. Een traditie die al vele jaren niet weg te denken is uit Stichtse Vecht.

Voorzitter Cees van den Oosten heette de aanwezigen van harte welkom en bedankte de gemeente voor haar gastvrijheid. Hij gaf het woord aan wethouder van Economische Zaken Maarten van Dijk, die startte met een compliment aan de ondernemersvereniging: ''Een mooi initiatief van de OVSV om ieder jaar de politiek, ambtenaren en ondernemers samen te brengen. Samen kijken hoe we Stichtse Vecht weer een beetje mooier en ondernemender kunnen maken. De OVSV is een belangrijke partner voor ons als gemeente, zowel voor de ontwikkeling van plannen en beleid, als bij de uitvoering van projecten.''

Van Dijk noemde onder meer de Stuurgroep Samen aan zet, waarbinnen de gemeente, de OVSV en het zzp-platform regelmatig overleggen heeft. ''Actueel is de herijking van het Programma Economie. De OVSV werkt mee aan de opzet van dit programma, waarin de gemeente vastlegt waar zij de komende vier jaar aan werkt. Ook vanuit de gemeenteraad leeft het onderwerp Economie. Voor de zomer organiseerde de raad een raadsconferentie, op 24 september krijgt dit een vervolg."

De wethouder meldde ook dat er een Regionale Ontwikkelings Maatschappij wordt opgericht, die een rol krijgt bij de ontwikkeling en toeleiding naar financiering van MKB en projecten die bijdragen aan het profiel van de regio op het gebied van gezond stedelijk leven. Tot slot riep Van Dijk ondernemers op om zich te laten horen met initiatieven, vragen en feedback: "Binnen het team Economie staan we klaar voor u als ondernemer. Weet ons te vinden en ga met ons in gesprek!"

Ook Bert Strijker van ECUB kreeg het woord. "Samen met de gemeente en de OVSV helpen wij ondernemers bij het verduurzamen van panden, met als belangrijkste doel de energiekosten te reduceren en nieuwe duurzame energievormen te ontwikkelen. Bedrijven die lid worden van het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven krijgen een energiescan en kunnen gebruikmaken van collectieve voordelen op het gebied van inkoop energie, ledverlichting en zonnepanelen."

Cees van den Oosten en Bert Strijker attendeerden de ondernemers op twee bijeenkomsten in het kader van verduurzaming. De eerste, 'Zonnepanelen op Bedrijfsdaken', is op 26 september bij Schulp Vruchtensappen in Breukelen. En op donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vindt de inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst plaats.

Meer berichten