Het seizoen werd afgesloten op de nieuwe schansen in Kockengen. Foto: Polsstokbond Holland
Het seizoen werd afgesloten op de nieuwe schansen in Kockengen. Foto: Polsstokbond Holland (Foto: )

Spetterende seizoensafsluiting voor polsstokspringers

Kockengen - De laatste polsstokwedstrijd van 2019 was ook de eerste echte wedstrijd op de accommodatie van Kockengen. Wat bedacht was als gezellig nazomeren, veranderde gaandeweg de middag onverwacht in een heuse recordregen.

De meest opvallende uitslag werd neergezet door Reinier Overbeek uit Benschop. In Kockengen mocht hij, voor het eerst, aanschuiven bij de Senioren. Met een daverende 20.83 meter won hij de wedstrijd. De 20.83 meter was de verste juniorensprong ooit op 'Hollandse bodem'. De Nederlands Kampioen bij de Senioren Rian Baas (Utrecht) ging iets uit koers en sprong 20.78 meter. Baas had duidelijk de 22 meter in het vizier. De enige wereldburger die ooit verder sprong dan 22 meter is nog steeds Jaco de Groot uit Kamerik. Hij eindigde de middag met een fraaie 20.55 meter op een derde plek. Hollands Kampioen Wilco van Amerongen (Benschop) zat een aantal malen bijzonder dreigend in de stok, maar kon het rechte spoor net niet vinden.

In de leeftijdsgroep t/m 16 jaar (Jongens) hebben we dit jaar de meest spannende wedstrijden gezien. In Kockengen was het zo mogelijk nog beter. Het bal werd geopend door Ties Meijer uit Kockengen. Hij verbeterde twee maal zijn persoonlijk record, hij bracht het naar 16.88 meter. Al snel volgden Roy Velis (Benschop), Guus Hoogland (Montfoort) en Mark van der Horst (Schoonhoven). In de eerste ronde van de finale leek Guus Hoogland de wedstrijd op slot te zetten met een prachtige afstand van 17.71 meter. Velis sprong 1 centimeter verder. Guus Hoogland verpulverde zijn persoonlijk record naar 18.67 meter en verbrak daarmee ook het Nederlands seizoensrecord in zijn categorie. Mark van der Horst ging voor het eerst van zijn leven voorbij de 18 meter en haalde daarmee zijn ambitieuze jaardoel. Bij de Dames sprong Nederlands Kampioene Wendy Helmes (IJsselstein) beter dan de concurrentie. Hollands Kampioene Julia van Eijk uit Haastrecht maakte een kleine fatale (stuur)fout. Bij de Meisjes was het Thalina van der Wind uit Snelrewaard die een persoonlijk record van 14.54 meter sprong en daarmee won. Ook Moniek van Vliet (Nieuwkoop) sprong een persoonlijk record en ging voor het eerst verder dan 13 meter. Lieke Stolwijk uit Bodegraven werd derde en haalde net geen persoonlijk record. Floortje Hijman, lid van de vereniging uit Kockengen en bezig aan haar eerste seizoen, werd heel verdienstelijk vierde. De accommodatie in Kockengen wordt de komende winter verder geoptimaliseerd, zodat zij in 2020 mee kan draaien met de reguliere competities.

Meer berichten