De vrouwenselectie van VV Maarssen. Tekst: Danny van der Linden, foto: VV Maarssen
De vrouwenselectie van VV Maarssen. Tekst: Danny van der Linden, foto: VV Maarssen (Foto: VV Maarssen)

Vrouwen VV Maarssen willen scoren voor goed doel

Maarssen - De vrouwen van Voetbal Vereniging Maarssen ondersteunen dit jaar een goed doel. Het elftal vindt het belangrijk om vanaf het voetbalveld maatschappelijk actief te zijn. KWF is het doel dat ondersteund gaat worden. Bovendien willen de vrouwen een voorbeeld stellen aan andere voetballers: schelden met kanker kan echt niet.

"Helaas zijn er ook bij ons in het team mensen getroffen door deze vreselijke ziekte", vertelt Linda van der Meijden van het vrouwenteam van VV Maarssen. "Als je erover praat merk je ook dat iedereen wel iemand kent die kanker heeft gehad. En, hoe onwerkelijk ook, op het voetbalveld wordt er nog regelmatig mee gescholden. Ik denk niet dat men zich altijd beseft hoe vervelend het is om te horen dat iemand zo achteloos met deze ziekte scheldt."

De keuze voor KWF bleek niet snel bepaald. "Het bleek nog best lastig om een goed doel te vinden waar iedereen zich in kan vinden. Er zijn zoveel mooie goede doelen, maar als je daar een jaar lang met z'n allen voor gaat, is het belangrijk dat het ook als team gedragen wordt", vindt Van der Meijden. "Onze nieuwe trainster, Janet Griffioen, vertelde dat ze zelf kanker heeft gehad en hoopte dat wij daar rekening mee zouden houden door daar niet mee te schelden in het veld. Toen ik in de kleedkamer vroeg wie van ons nog meer iemand kent die kanker heeft of heeft gehad, gingen bijna alle handen omhoog. We hebben het ook gehad over wat het met ons doet als we horen dat er op het veld gescholden wordt met kanker. Voor de een doet het echt pijnlijk om te horen en anderen vinden het vooral onnodig en ongepast."

Bij elke gewonnen wedstrijd wordt er door de speelsters een bedrag aan KWF gedoneerd. Ook worden er sponsors ingeschakeld om de dames te steunen. "Het is voor ons een extra motivatie om er een goed seizoen van te maken", aldus Linda van der Meijden die nog maar eens benadrukt dat ook schelden met kanker niet gewenst is. "We gaan een spandoek maken waarop we dit statement uitspreken. Dat willen we bij iedere wedstrijd ophangen. Op die manier blijft ons statement ook zichtbaar en is het niet iets waar we alleen aan het eind van het seizoen nog aandacht aan geven, als we bekend kunnen maken hoeveel geld we bij elkaar hebben 'gewonnen' voor het KWF." Wie de vrouwen van VV Maarssen willen sponsoren of meer informatie willen: vrouwen1@vvmaarssen.nl.

Meer berichten