René van de Heuvel en Maarten van Dijk verrichten de eerste schop voor de aanleg van glasvezel. Foto: Ria van Vredendaal
René van de Heuvel en Maarten van Dijk verrichten de eerste schop voor de aanleg van glasvezel. Foto: Ria van Vredendaal (Foto: )

Aanleg glasvezelnetwerk gestart voor Maarssen-dorp

Maarssen - Vorige week dinsdag deed wethouder Maarten van Dijk samen met René van den Heuvel, projectmanager bij KPN NetwerkNL, bij de Open Hof de eerste schop voor de aanleg van het glasvezelnetwerk voor Maarssen-dorp. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden in Maarssen-Dorp na 14 weken afgerond.

KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "Daar moet onze aanlegploeg voor graven. Als we de stoep 's ochtends open graven, proberen ze deze voor het einde van de middag weer dicht te hebben'', zegt René van den Heuvel, projectmanager bij KPN NetwerkNL.

''Inwoners zijn meestal opgelucht als ze horen dat de graafwerkzaamheden in principe niet langer dan drie dagen duren. En uiteraard doen wij onze uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken."

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. Maarten van Dijk, wethouder gemeente Stichtse Vecht: "Maarssen-dorp gaat nu volledig over op glasvezel. De woningen van woningcorporatie Portaal in het dorp en in Maarssenbroek waren al eerder aangesloten op het glasvezelnetwerk."

"KPN gaat nu circa 4.900 andere woningen in Maarssen-Dorp ook aansluiten op glasvezel. Maarssenbroek volgt daarna met circa 7.200 woningen."

"Daarmee komt sneller internet beschikbaar voor alle inwoners en ondernemers in Maarssen. Daar zijn we als college van B&W zeer content mee, want dat is onontbeerlijk voor een fijn woon-en werkklimaat, zeker ook met het oog op de vele ZZP-ers die in onze gemeente werkzaam zijn", aldus de wethouder. De werkzaamheden in Maarssenbroek beginnen medio oktober.

Meer berichten