De tien genomineerde restauratieprojecten, die kans maken op de Bronzen Troffel. Eigen beeld
De tien genomineerde restauratieprojecten, die kans maken op de Bronzen Troffel. Eigen beeld (Foto: )

Uitreiking Bronzen Troffel bij Open Monumentendag

Stichtse Vecht - De Bronzen Troffel, de prijs voor het beste restauratieproject van het afgelopen jaar in Stichtse Vecht, wordt zaterdag 14 september om 16.30 uur uitgereikt door wethouder Klomps. Dit is een van de programma-onderdelen van de afsluiting van Open Monumentendag op het Kerkplein in Loenen, die feestelijk omlijst wordt door muziek van muziekvereniging Orveo, een hapje en drankje.

"De jury was diep onder de indruk van de inzet van alle eigenaren om hun monument, object of historisch groen zo kwalitatief mogelijk te restaureren en voor het nageslacht te bewaren. Iedere nominatie was bijzonder, en meedoen is wat ons betreft ook al winnen", aldus de jury, bestaande uit Juliette Jonker (voorzitter), directeur van het RHC Vecht en Venen Roosmarijn Ubink en de monumenten- en Vechtstreekdeskundigen Gary en Loekie Schwartz en Edward Munnig-Schmidt. Adviseur was Hans van Bemmel van de Historische Kring Maarssen. De Bronzen Troffel is een bronzen beeldje van de hand van de Maarssense kunstenaar Peter Petersen. Iedereen is van harte welkom vanaf 16.30 uur.

Genomineerd zijn onder andere Dorpsstraat 110 Nigtevecht, Boerderij Landgenoegen, de Hoekermolen in Vreeland, Bosch en Vecht, Villa Johanna en de Ned. Herv. Kerk in Nieuwer ter Aa.

Meer berichten