Muziek, spelletjes en gratis rondleidingen op Open Monumentendag bij Slot Zuylen. Foto: Slot Zuylen
Muziek, spelletjes en gratis rondleidingen op Open Monumentendag bij Slot Zuylen. Foto: Slot Zuylen (Foto: )

Muziek, spelletjes en veel gratis rondleidingen bij Slot Zuylen

Oud-Zuilen - Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 14 september. Het thema van dit jaar is 'Plekken van Plezier'. Voor jong en oud worden daarom diverse leuke activiteiten georganiseerd bij Slot Zuylen. Zo zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en worden er allerlei gratis rondleidingen gegeven. Tijdens Open Monumentendag verandert ook Slot Zuylen in een plek van plezier. In de tuin organiseert Scoutinggroep Zeeverkenners Johannes de Doper diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen leren touwknopen en houtbewerken, en worden op het voorplein Oudhollandse spelletjes gespeeld. Gedurende de dag zullen eveneens verschillende verrassingsacts te zien zijn in de tuin.

Daarnaast zullen muzikanten Luuk van Rosmalen en Imre de Graaf de bezoekers van de Open Monumentendag tweemaal verblijden met een muzikaal optreden. De multi-instrumentalisten spelen zowel samen als onafhankelijk van elkaar in verschillende muziekstijlen.

Op Open Monumentendag kan Slot Zuylen van 11.00 tot 17.00 uur gratis bezocht worden. Tijdens de dag zijn er extra veel rondleidingen. Ieder half uur (van 11.30 tot 16.00 uur) start de themarondleiding 'Cold Case Slot Zuylen' door het slot.

Dit is het laatste weekend dat 'Cold Case Slot Zuylen' bezocht kan worden. Daarnaast zullen er ook rondleidingen worden gegeven door de historische kasteeltuin.

Het bezoeken van monumenten in de omgeving wordt dit jaar nog makkelijker dankzij de Fietsboot over de Vecht. Bezoekers met en zonder fiets mogen meevaren. In Oud-Zuilen kunt u naast Slot Zuylen ook de Slotkapel, het Molencomplex Oud-Zuilen en de historische begraafplaats bezoeken. Op zaterdag 14 september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk. Op deze dag zijn in de gemeente Stichtse Vecht meer dan 25 monumenten opengesteld. Het landelijk thema van de Open Monumentendagen dit jaar is 'Plekken van Plezier'.

Slot Zuylen is te vinden aan het Tournooiveld 1 in Oud-Zuilen. Het Slot is niet toegankelijk voor rolstoelen. Ook kinderwagens en rollators kunnen niet naar binnen. De tuin en Museumcafé zijn daarentegen wel toegankelijk. Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets.

Meer informatie is te vinden op www.slotzuylen.nl.

Meer berichten