Het IVN, afdeling Vecht en Plassen, houdt zondag 15 september een excursie door de Westbroekse Zodden. Foto: IVN
Het IVN, afdeling Vecht en Plassen, houdt zondag 15 september een excursie door de Westbroekse Zodden. Foto: IVN (Foto: )

Excursie door IVN door Westbroekse Zodden

Westbroek - Het IVN, afdeling Vecht en Plassen, houdt zondag 15 september een excursie door de Westbroekse Zodden over het Bert Bospad. Het pad voert langs het moerasbos, uitgeveende petgaten en legakkers waar vroeger de turf lag te drogen.

IVN-natuurgidsen begeleiden de wandeling van ongeveer 5 km. "Naast diverse zeldzame plantensoorten zijn er verschillende soorten vogels te zien, en met een beetje geluk zelfs een visarend", aldus het IVN. De excursie start om 10.00 uur op het parkeerterrein aan het begin van het pad, tegenover Kerkdijk 85 in Westbroek, en duurt 2,5 tot 3 uur.

"Het pad kan drassig zijn, dus waterdichte schoenen of laarzen worden geadviseerd. Als u in het bezit bent van een verrekijker, neem die dan vooral mee." Deelname is gratis, maar men dient zich vooraf op te geven bij Annelies Speksnijder via j.e.speksnijder@ziggo.nl. Het maximum aantal deelnemers is 12.

Meer informatie over IVN-afdeling Vecht en Plassen is te vinden via de website: www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied.

Meer berichten