Echtpaar Van Waaij is zestig jaar getrouwd. Burgemeester Van Mastrigt bezoekt het echtpaar. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Echtpaar Van Waaij is zestig jaar getrouwd. Burgemeester Van Mastrigt bezoekt het echtpaar. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Diamanten huwelijk voor echtpaar Van Waaij uit Maarssen

Maarssen - Ieb Daudeij uit Lisse wilde altijd al winkeljuffrouw worden, wilde met mensen omgaan, en zij kwam terecht in de plaatselijke textielzaak. Joop van Waaij uit Zoetermeer was via zijn voorouders geïnteresseerd in meubels en kwam in dezelfde zaak terecht, maar dan op de meubelafdeling. Binnenkort vieren zij hun diamanten huwelijk.

Mijnheer had direct een oogje op haar. Toen hij voor een bruiloft een meisje moest meenemen trok hij de stoute schoenen aan en de vonk sloeg over. Zo kwam er een bruiloft van een bruiloft, en kwam burgemeester Yvonne van Mastrigt het echtpaar afgelopen maandag feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

In Maarssen is het stel bepaald geen onbekende. Tientallen jaren was woninginrichtingszaak Van Waaij aan de Nassaustraat een begrip in Maarssen. Meesterverteller Joop kijkt met plezier terug: ''Wij waren al verloofd, zochten een zaak om samen te beginnen en zagen een advertentie in een vakblad. Er bleken nogal wat gegadigden te zijn, maar op ons viel de keuze."

"En ook al was het toentertijd een beetje een achennebisj zaakje, wij waren onmiddellijk gecharmeerd van Maarssen. Wij konden de zaak per 1 september 1959 overnemen, en vlak daarvoor, op 26 augustus zijn we getrouwd. Wij startten op de plek waar nu Novy De Bruin zit, maar al snel kocht ik het kleine huisje ernaast, om dat plaats te laten maken voor onze woninginrichtingszaak Van Waaij. Meubels met een moderne uitstraling, waar later stoffering als tapijt en gordijnen bijkwam.''

Mevrouw vult aan: ''Ik heb altijd heerlijk in de zaak meegewerkt, en maakte daar in het begin zelf de gordijnen voor de klanten. Wij hadden uiteindelijk alles van plafond tot vloer, en kwaliteitsmerken waarvoor men niet naar de grote stad hoefde. Maarssen groeide, en dat pakte voor ons goed uit. Later werd Maarssenbroek gebouwd en als leverancier waren we ook daar 'kind aan huis'. Kleuren, stoffen, meubelen, alles was bij ons op elkaar afgestemd, een warme, kleurrijke zaak, die door mond op mond reclame bekend werd.''

Het diamanten paar uit Maarssen mag zich nog in redelijke gezondheid verheugen en is daar zeer dankbaar voor. Het huwelijksfeest van echtpaar Van Waaij wordt binnenkort gevierd met de vier kinderen en zes kleinkinderen plus alle aanhang.

Meer berichten