Landgoed Doornburgh in Maarssen. Foto: Elsbeth Pilz Fotografie
Landgoed Doornburgh in Maarssen. Foto: Elsbeth Pilz Fotografie (Elsbeth Pilz Fotografie)

Buitenbioscoop bij Doornburgh vertoont bijzondere films

Maarssen - Op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen is vrijdag 6 en zaterdag 7 september Cinema Buiten!; een buitenbioscoop in samenwerking met filmhuis 't Hoogt. Bezoekers kunnen op een kleedje in de buitenlucht kijken naar films. Op vrijdag 6 september is een vertoning van de indrukwekkende film 'Des Hommes et des Dieux' en op zaterdag 7 september speelt de romantische komedie 'Oh Lucy'. Kaarten zijn te koop via de site van 't Hoogt. De buitenbioscoop is een initiatief van het Utrechtse filmhuis 't Hoogt, die met Cinema Buiten! op verschillende unieke erfgoedlocaties in en om Utrecht films vertonen.

Op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen worden op vrijdag 6 en zaterdag 7 september twee bijzondere films in de buitenlucht vertoond. "Het is de eerste keer dat we de buitenbioscoop van 't Hoogt ontvangen. Ons park aan de Vecht met historische gebouwen is een prachtige locatie om ontspannen naar een film te kijken", aldus Joanna van Dorp van Buitenplaats Doornburgh. "Vanaf 20.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om een plekje te zoeken. Iedereen mag een eigen kleedje meenemen en er zijn ook stoelen voor wie dat wil. Snacks en drinken zijn verkrijgbaar bij restaurant DeZusters."

Kaarten zijn online te bestellen via 't Hoogt. Een kaartje kost 12,50 euro. Student/U-Pas/CJP: 10 euro. Cineville: gratis. Het is ook mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen, maar om zeker te zijn van een plekje is het aan te raden vooraf een kaartje te kopen via www.hoogt.nl.

De film Des Hommes et des Dieux won al vele prijzen. In een klooster in Algerije wonen Franse monniken in harmonie samen met de islamitische dorpelingen. Terreur en geweld krijgen langzaam de bovenhand in de regio. Als een aantal buitenlandse werknemers door een fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger de monniken bescherming aan. Ze weigeren. Regisseur Beauvois toont het leven van de monniken: blijven of vluchten voor het te laat is?

De film Oh Lucy met Josh Harnett is een absolute feel good movie. De Japanse Setsuko heeft een saaie baan, beleeft weinig romantiek en worstelt zich kettingrokend door het leven. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst niet alleen de Engelse taal, maar doceert ook over de Westerse cultuur. Als John plotseling verdwijnt, vliegt Setsuko met haar zus naar Californië om hem te zoeken.

Meer berichten