Slot Zuylen in Oud-Zuilen houdt op zaterdag 21 september de Lichtjesavond. Foto: Slot Zuylen
Slot Zuylen in Oud-Zuilen houdt op zaterdag 21 september de Lichtjesavond. Foto: Slot Zuylen (Foto: )

Sprankelende Lichtjesavond Slot Zuylen

Oud-Zuilen - Bezoekers kunnen zaterdag 21 september wegdromen bij de Lichtjesavond van Slot Zuylen. Wanneer de zon ondergaat verlichten honderden lichtjes het kasteel en de tuin. Binnen kunnen bezoekers op eigen gelegenheid de sfeervolle ruimten verkennen en buiten in de tuin worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een bezoek aan Slot Zuylen is tijdens de Lichtjesavond extra bijzonder. Voor de kinderen is een speciaal programma samengesteld.

Slot Zuylen nodigt alle kinderen uit om als vriendelijk spookje naar de Lichtjesavond te komen. Bij binnenkomst krijgen kinderen een gratis lampion en in de tuin wordt een vriendelijk spookjesbos ingericht. Hier kunnen kinderen verlichte spookjes knutselen.

Tijdens de Lichtjesavond speelt folkband Imbue live muziek tussen de vele lichtjes in de tuin. Zij laten zich inspireren door historische muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. Dansbare, opzwepende muziek wordt afgewisseld met melancholische ballades.

Naast alle fonkelende lampjes kan er tijdens de Lichtjesavond ook genoten worden van de culinaire presentatie van Beleef de Geschiedenis. De geschiedenis van Slot Zuylen wordt tot leven gebracht met hapjes uit de tijd van Belle van Zuylen.

Slot Zuylen en de Foto- en Videoclub Loenen organiseren tijdens de Lichtjesavond de fotowedstrijd 'Lichtjesavond in beeld'. Jong en oud zijn welkom om mee te doen met camera of mobiele telefoon! Leden van de foto- en videoclub zijn op de avond aanwezig om tips en korte workshops te geven.

Foto's kunnen ingezonden worden tot 1 oktober naar publiciteit@slotzuylen.nl (maximaal 2 foto's per deelnemer en vermeld uw naam in de mail). Een deskundige jury beoordeelt alle foto's. De winnaar wordt tijdens de eerste Herfstdag op zaterdagmiddag 5 oktober om 16.00 uur bekend gemaakt op Slot Zuylen.

Meer berichten