De jeugdclinic op het nieuwe kunstgrasveld van OSM'75 werd goed bezocht. Foto: Danny van der Linden
De jeugdclinic op het nieuwe kunstgrasveld van OSM'75 werd goed bezocht. Foto: Danny van der Linden (Foto: Danny van der Linden)

Feestelijke opening van kunstgrasveld OSM '75

Maarssenbroek - Met een druk en sportief programma werd zaterdagmiddag het nieuwe (tweede) kunstgrasveld van OSM '75 op Sportpark Fazantenkamp in Maarssenbroek geopend. Voor alle voetballende leden van de vereniging was er iets te doen en mede door het prachtige weer werd het een feestelijke dag.

Bijna meteen na het afgelopen voetbalseizoen werd er begonnen met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het sportpark. De afgelopen maanden is er flink doorgewerkt en het resultaat mag er zijn: een schitterend en modern kunstgrasveld om wedstrijden en trainingen op af te kunnen werken.

Er zijn stiekem al plannen om het eerste, en inmiddels verouderde, kunstgrasveld te vervangen. Maar zo ver is het nog niet. Afgelopen zaterdag zal niemand daar ook aan gedacht hebben. De feestelijkheden omtrent de opening van dit nieuwe veld vestigde alle aandacht op zich.

De middag werd geopend met een clinic voor de jeugd van OSM '75. Ruim dertig kinderen volgden de trainingen die werden gegeven. Na een uur lang zwoegen in de warme zon, was er voor iedereen een ijsje. Een deelnemer toonde zich, ondanks een bloedneus, enthousiast. In FC Utrecht-tenue vertelde hij: "Ik ga komend seizoen bij OSM voetballen in het team onder de twaalf. Het is leuk dat ik vandaag al deel kan nemen aan de clinic. Ik kreeg net een knie in mijn gezicht. Dat kan gebeuren." Ook een meisje dat meedeed had het uitstekend naar haar zin. "Ik vind het leuk", sprak zij. "Maar het is wel warm."

Na de jeugd kwamen de oudere helden van de Old Stars Maarssen in actie. Zij speelden een wedstrijd Walking Football tegen het team van FC Utrecht. De teams kenden elkaar al van eerdere ontmoetingen, maar dat mocht de pret niet drukken. In een leuke wedstrijd demonstreerden zij het walking football voor het toegestroomde publiek. Onder hen veel kleinkinderen die hun opa's hartstochtelijk aanmoedigden.

Omstreeks vijf uur was het tijd voor de officiële opening. Deze werd verricht door de zaterdagsenioren die een wedstrijd speelden op het nieuwe gras. OSM '75 zal de komende jaren, naar verwachting, veel plezier beleven aan het nieuwe kunstgras. Op de openingsdag zelf bleef het in elk geval nog gezellig tot in de late uurtjes tijdens de feestavond waarmee de dag werd afgesloten.

Meer berichten