Vele bands traden op tijdens de laatste ParkPodium van 2019. Foto: Aart Reitsma
Vele bands traden op tijdens de laatste ParkPodium van 2019. Foto: Aart Reitsma (Foto: aart reitsma)

Laatste ParkPodium uitgebreid gevierd in Boom & Bosch

Breukelen - ParkPodium Boom & Bosch bestaat dit jaar 25 jaar en dat was reden om dit laatste ParkPodium van 2019 uitgebreid te vieren.

Zaterdag 24 augustus om 14.00 uur startte het ParkPodium Festival in Breukelen met een korte toespraak van burgemeester Yvonne van Mastrigt waarin zij alle vrijwilligers die hieraan meewerken en meegewerkt hebben hartelijk bedankte voor hun inzet de afgelopen 25 jaar en ook bedankte ze de vele sponsoren waardoor ParkPodium in de zomer elke zondag gratis is en kan blijven voor alle bezoekers.

Na de burgemeester werd er afgetrapt met de Brass Band Breukelen om de sfeer er in te krijgen. Na de Brass Band hield ERAS Design Breukelen een korte modeshow die later nog een keer gedaan zou worden. Joris Linssen en zijn band Caramba maakte de middag snel bijzonder sfeervol met Nederlandstalige muziek met een vleugje Mexicaans. Hun aanstekelijk enthousiasme en een flinke portie lef zweepte het publiek op zodat je eenieder vrolijk zag meebewegen op hun muziek. Natuurlijk mag het vrolijke dameskoor Breukels Glorie niet ontbreken op een Breukels Festival en zij vulden het podium een half uur met Hollandse meezingers. Twee gitaristen uit Breukelen die zich duo A&A noemen namen het podium 3 kwartier over om een aantal bekende nummers te zingen waarna Robin Kroek (ook uit Breukelen) een half uur zijn zangtalent kon laten horen. De 35 zangers van shantykoor Krakend Tuig stonden achter het podium te popelen om op te treden en na Robin vulden ze snel het podium en zongen hun bekende en minder bekende shanties. De muzikanten van 'Cookn' Backers' kregen de mensen makkelijk aan het dansen. De Breukelse artieste Ria Valk kreeg al snel mensen aan het meezingen.

Charly Luske trad met een hele grote en goede band op en dat was een groot succes. Na Charly kwam het trio de DJ Triplets even kort de tijd vullen om de band (12 mensen!) van de winnaar van de senior Voice of Holland de tijd te geven om rustig hun materiaal op te bouwen.

Jimi Bellmartin & The Soulmates sloten de avond af met aanstekelijke soulmuziek en Jimi kreeg de helft van het park voor het podium aan het dansen en hij gaf het hele festival een topafsluiting. De vele reacties van toeschouwers waren zeer positief dus de organisatie met al zijn vrijwilligers was ook blij dat alles goed, zorgvuldig en zonder wanklank was verlopen.

Zoals ook tijdens de Boom&Bosch zondagen was Sander van Brooklyn Audio deze zaterdag verantwoordelijk voor het geluid.

Meer berichten