Gea Wulder en Henk van Dam van de commissie 500 jaar Dorpskerk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Gea Wulder en Henk van Dam van de commissie 500 jaar Dorpskerk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Feestelijke viering van 500 jaar oude Dorpskerk in Maarssen

Maarssen - De feestelijke viering van de 500 jaar oude Dorpskerk komt dichterbij, daarom nu het volledige programma van de feestweek. Op zondag 8 september zijn er om 09.30 en 11.30 uur feestelijke diensten, met tussendoor ruimte voor ontmoeting, koffie, thee en limonade op het plein.

Dinsdagavond 10 september staat in het teken van de historie, met lezingen van architect Robert Guinee over het gebouw, Hans van Bemmel van de Historische Kring Maarssen over het interieur, en orgelspel door Jaap Hoeflaken. Start om 20.00 uur, om 19.30 uur is er koffie.

Donderdagavond 12 september is de culturele avond met vier optredens van klassiek tot modern. Wout Mout en Lukas van den Berg (trompet), Vocal Chord (zang), Carolina Ruiz en Anke Smits (piano en zang), en de Booming Big Band onder leiding van Pim Wittenberns met jazz en pop. Start om 20.00 uur.

Als afsluiting van de feestweek staat de kerk op zaterdag 14 september vanaf 10.00 uur open in het kader van Open Monumentendag met rondleidingen, oudhollandse ambachten en spelletjes uit de oude doos. Ook wordt er om 12.00 uur een lunch aangeboden aan oud-predikanten, oud-kosters en genodigden. Muziek wordt verzorgd door het barok-ensemble Glamore en de organisten J. Hoeflaken en W. Gijzen.

Leuk om te melden is dat het optreden van Anke Smits op 12 september opgenomen wordt voor het RTL4-programma 'Topdokters'. Overdag is Anke darmchirurg en specialist robotchirurgie, maar 's avonds zingt zij als professioneel sopraan. De documentaire serie biedt een inkijkje achter de schermen van het ziekenhuis , en volgt een aantal artsen bij alle aspecten van hun werk: de behandeling van patiënten, tijdens overleggen met collega's, bij het doen van onderzoek en het opleiden van een nieuwe generatie artsen. Ook komen ze aan het woord over hun persoonlijke drijfveren en de ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast leren we ook de mens achter de arts kennen en zien we ze thuis, op weg naar hun werk, maar ook tijdens het uitvoeren van hun hobby's. De serie gaat naar verwachting begin 2020 uitgezonden worden.

Meer berichten