Het team Swim for Family & Friends. Eigen foto
Het team Swim for Family & Friends. Eigen foto (Foto: )

Vecht voor Fight: Fighters aan het woord over hun deelname

Stichtse Vecht - Regelmatig laten wij een deelnemer van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht aan het woord. Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in de Vecht (Breukelen) waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Deze week is dat team Swim for Family & Friends.

"Wij zijn team Swim for Family & Friends en zwemmen allemaal op 1 september voor eigen Family & Friends die te maken hebben (gekregen) met kanker. Zo ook Stephanie Schaft, zij zwemt mee met ons team en wij zijn daar super trots op! Zij is herstellende van chemo, operatie en bestraling en in volle training om de 2 kilometer uit te kunnen zwemmen."

"Natuurlijk is het enorm belangrijk om geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker. Deze verschrikkelijke ziekte mag echt niet meer dodelijk zijn. Dit is ons eerste doel!"

"Ons tweede doel is onze eerste motivatie: degene die getroffen is door kanker actief te ondersteunen in het traject na de chemo, operatie en/of bestraling. Want als je in het traject zit dan heb je kanker en dan weet je wat je te doen staat."

"Als de chemo, bestraling en/of operatie achter de rug zijn, ontstaat er een fase waarbij je als 'patiënt' heel veel extra steun kan gebruiken. In alle facetten. Want je bent niet 1,2,3 terug waar je begon. Op alle fronten moet je blijven knokken. Thuis, op je werk, overal. De structuur die er was tijdens de ziekte is weggevallen en je bent 'klaar'. Maar eigenlijk begint het nu pas echt."

"De lol, energie en motivatie die wij allemaal al hebben tijdens de voorbereidingen gaan ons op 1 september door het water laten glijden. En diegene die niet mee kunnen zwemmen steunen ons enorm aan de kant en zullen er samen met de Family & Friends bij zijn om deze dag tot een hele bijzondere te maken. En daarom zwemmen wij actief mee. Zij aan zij. Om iedereen een hart onder de riem te steken dat zij er nooit alleen voor staan. Dat we dan ook nog vele duizenden euro's ophalen voor onderzoek, dat is waanzinnig mooi meegenomen!"

Zwem ook mee op zondag 1 september 2019. Schrijf je nu in of doneer op https://stichtsevecht.swimtofightcancer.nl.

Meer berichten