Irma, Bram en Sean van kringloopwinkel Wawollie. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Irma, Bram en Sean van kringloopwinkel Wawollie. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: )

Vijf jaar Wawollie Kringloop: komend weekend feest!

Maarssenbroek - Kringloopwinkel Wawollie heeft meerdere vestigingen in het land, met een breed assortiment van de goedkoopste tweedehands spullen. De zaak in Maarssenbroek bestaat alweer 5 jaar, en dat is reden voor een feestje. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is iedereen welkom op de Maarssenbroeksedijk 59.

De winkel is sowieso zeven dagen per week open van 10.00 tot 18.00 uur, maar voor de viering van het eerste lustrum is er het hele weekend een grote buitenmarkt, live muziek en kun je zondag ook nog zelf aan de slag tijdens een creatieve gratis workshop.

En ook hier staat het hergebruik van materiaal centraal: maak een mozaïek. Oude bekers, schoteltjes, porselein en serviesgoed, schatten opgedolven uit de container zijn de basis voor een verbluffend mooi kunstwerkje. Tijden waarop aangeschoven kan worden: 10.30 en 12.30 uur.

Maar Wawollie is meer dan zo maar een gezellige kringloop. Beheerder Bram: ''We bevorderen een bewuste, duurzame en inclusieve samenleving, waar mensen, dieren en goederen optimaal tot hun recht komen."

"Dit doen wij door het runnen van een kringloopwinkel waar recycling, upcycling en hergebruik de basis vormt. We brengen werkwillenden samen en helpen hen hun kracht te ontdekken en talent te benutten. De winsten van de verkoop gaan vervolgens naar goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu."

"Overigens, voor vrijwilligers hebben wij altijd een plekje!'', zegt de beheerder enthousiast.

Naast het heerlijke struinen tussen boeken, meubels en wat al niet, is het natuurlijk ook mogelijk spullen te brengen. En zijn de spullen te groot, dan wil Wawollie ze nog gratis komen ophalen ook.

Kijk voor alle informatie op de website www.wawolliekringloop.nl.

Meer berichten