Zondag 1 september is het zover: het grootse zwemevenement van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht gaat van start. Foto: M. Vervoorn
Zondag 1 september is het zover: het grootse zwemevenement van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht gaat van start. Foto: M. Vervoorn (Foto: m.vervoorn)

Stichtse Vecht is klaar voor Swim!

Breukelen - De organisatie van Swim to Fight Cancer is bijna klaar voor de het grote zwemevenement dat op 1 september in de Vecht gehouden wordt bij Boom en Bosch in Breukelen. Het programma is rond en alle voorbereidingen zijn getroffen. Deze week wordt er nog gewerkt aan de laatste zaken en dan is het alleen nog hopen op mooi weer. De organisatie hoopt op een spetterend event en uiteraard zoveel mogelijk bezoekers.

Het wordt een hele leuke dag met een vol programma, aldus de organisatie. Om 11.30 uur springen 250 junioren de Vecht in en vanaf 14.00 uur 525 volwassenen. Tijdens de dag zullen DJ Mike Fokker en de band Mooi Weer op Straat optredens verzorgen in Boom en Bosch.

Ook zijn er bandjes langs de route en een hele leuke openingsact en band op het keerpunt op de Vecht na 1.000 meter. De organisatie heeft voor de deelnemers van de Junior Swim Rick Brandsteder en Kim Kötter bereid gevonden medailles uit te reiken en de deelnemers van de 2.000 meter Swim worden beloond met een medaille uitgereikt door Willem van Hanegem en Olympisch zwemster Inge de Bruin. Ook burgemeester Van Mastrigt en de kinderburgemeester Brit Klompe zijn aanwezig. De nieuwe kinderburgemeester Merle Schweppe zwemt zelfs mee. Er zijn op het terrein standjes van lokale horecagelegenheden in Breukelen. Daar kan wat gegeten en gedronken worden en een deel van deze opbrengst gaat ook naar Fight cancer.

De organisatie roept alle bezoekers op om vooral met de fiets te komen. Om het event zo veilig mogelijk te houden, is een aantal straten afgesloten. Zo zullen de Brugstraat, de Herenstraat (tussen Hazeslinger en Straatweg), het Zandpad (langs route van de Swim) en Gunterstein afgesloten zijn voor verkeer. Ook de Vecht zal tijdelijk worden afgesloten voor al het vaarverkeer (tussen 11.00 en 13.15 uur en tussen 13.45 en 17.15 uur). De organisatie snapt dat het vervelend kan zijn als je toevallig gaat varen op de Vecht. "Er is geprobeerd zoveel mogelijk mensen hierover te informeren, hopelijk begrijpt iedereen dat het onmogelijk is om te varen als er in de Vecht door bijna 800 mensen gezwommen wordt." Voor exacte tijden van de afzettingen zie www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht

De teller van alle donaties loopt nog steeds op. Elke dag nog doneren mensen en bedrijven aan deelnemers om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De teller staat nu op 273.000 euro en daar is de organisatie ontzettend trots op. De verwachting is dat het bedrag in de aanloop naar het evenement nog verder groeit. Wie wil storten, kan dat doen op www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht of via het account van een deelnemer.

Fight Cancer werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. "Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie."

Meer berichten