Bij OSM '75 is hard gewerkt aan de realisatie van een tweede kunstgrasveld.
Bij OSM '75 is hard gewerkt aan de realisatie van een tweede kunstgrasveld. (Foto: Danny van der Linden)

Sportclubs Stichtse Vecht klaar voor de start van nieuw seizoen

Door Danny van der Linden

Middenin de zomervakantie maken veel sportverenigingen in onze gemeente zich al op voor het nieuwe seizoen. Eind augustus moet er weer getraind worden en dus was het voor veel vrijwilligers de laatste weken allesbehalve rustig.

stichtse vecht - Want veel sportende kinderen waren benieuwd naar het antwoord op de vraag in welk team ze na de vakantie zouden spelen. En dan stond nog de vraag wie hun trainer of coach zou worden. Bij de Maarssense korfbalvereniging OVVO beginnen op 19 augustus de eerste trainingen voor de jeugdteams. Als eerste zijn de selectieteams aan de beurt. Een week later sluit ook de rest aan.

In die periode zullen de meeste kinderen alweer gesport hebben. Voetbalvereniging OSM '75 begint dit seizoen met een feestelijke bijeenkomst als op 24 augustus het tweede kunstgrasveld wordt geopend. Alle voetballers komen die dag in actie. De senioren van de 'walking footballteams' vertonen hun kunsten en voor de jeugd worden er clinics georganiseerd. "Dat is een soort training", weet één van de deelneemsters. Dat heeft mijn vader uitgelegd. Ik heb wel zin om weer te gaan voetballen, maar ik vind het ook spannend want ik ga voor het eerst ook wedstrijden spelen." De dag zal bij OSM '75 worden afgesloten met een feestavond.

NiTa verloor drietal

Voor de hogere teams geldt dat in een ideale situatie al voor de zomervakanties de selecties rond zijn. Dat is essentieel voor een goede voorbereiding. Voetbal Vereniging Maarssen was er snel bij door al ruim voor de vakantieperiode diverse versterkingen te presenteren. Ook NiTa, dat promoveerde naar de tweede klasse, was al in juni volop bezig met het komende voetbalseizoen. Zo werd bekend dat Jorrit Verkerk en Dennis van Ekris ook de komende twee jaar bij de club uit Nieuwer Ter Aa voetballen en trok de vereniging Dwayne Wondel aan. Wel moet NiTa het de komende jaren doen zonder enkele sterkhouders. Sabir Khodabaks en Denny Berkouwer spelen komend seizoen voor VV De Meern. Ook Koen Langelaar heeft NiTa verlaten. Hij stopte helemaal met voetballen en richt zich op andere zaken. Kortom: het sportseizoen begint weer, de bal gaat weer rollen. Er zullen komende maanden weer veel mensen reden tot juichen of balen hebben. Een ding is duidelijk: Stichtse Vecht is er klaar voor!

Meer berichten