Foto:

Boom opzetten

Met zoveel mogelijk mensen, tegen een geringe prijs, zoveel mogelijk CO2 via fruitbomen vastzetten, dat is pas een goeie actie! Meer groen in de stad, meer verkoeling én lekker fruit uit de eigen buurt. Een boompje opzetten tegen opwarming van de aarde. De mogelijkheden zijn eindeloos: op een zorgboerderij, in een stadstuin, bij een zorginstelling, in bedrijfstuinen, in een particuliere tuin of in de straat of speeltuin. Overal in het (semi)openbaar gebied kunnen de boompjes voor vergroening én verkoeling zorgen. Gratis boompjes, gered van de versnipperaar.
Dat komt zo: Een fruitbomenteler haalt ieder jaar bijvoorbeeld een perceel met 500.000 boompjes van zijn land. Die gaan dan in januari naar de koelcel, waar ze koud en vochtig in winterslaap gehouden worden. De verkoop loopt vanaf februari tot aan de zomer. De fruitbomen teler haalt dan telkens een partij uit de koeling en levert die aan een fruitkweker of tuincentrum. Maar aan het einde van het seizoen heeft de teler zelden de hele partij verkocht. De boompjes moeten nog het zelfde jaar de grond in anders overleven ze niet. Dus in de koeling houden tot volgend jaar is geen optie en terug planten is veel te duur. Uit noodzaak moet de kweker de overgebleven boompjes versnipperen, een verschrikkelijk iets voor een teler die er zoveel aandacht aan heeft besteed om de boompjes jarenlang tot een mooi product te laten groeien.
Stichting Corazon heeft een actie opgezet om zoveel mogelijk bomen terug te planten in de natuur. Voor het opslaan van de bomen, bezorging en het behandelen van de bestellingen vraagt de stichting een klein deel van de kosten. Voor 2,50 euro heb je een boompje en voor 5 euro worden ze waar ook in Nederland thuisbezorgd. Je kunt kiezen tussen Golden Delicious-appels, Elstar, Jonagold, Conferenceperen en nog veel meer andere lekkere soorten. Wil jij ook een boompje bestellen? Ga dan naar de webshop van Corazon: www.corazonshop.nu/fruitbomenactie.

Riav.vredendaal@ziggo.nl

Meer berichten