De leden van Lake District Sound is op zoek naar nieuwe leden.
De leden van Lake District Sound is op zoek naar nieuwe leden. (Foto: )

Lake District Sound zoekt zangtalent

Door Ria van Vredendaal

Plezier in zingen staat voorop

Vorig jaar bestond close harmony en barbershopkoor Lake District Sound 25 jaar, en daar zouden de leden graag nog wat jaren aan toe willen voegen. Maar het aantal leden brengt wat zorgen met zich mee.

maarssen - Egbert Hazekamp legt uit: ''Lange tijd telde ons koor zo'n 30 leden. Je zingt als bas (laag), lead (gewoon), bariton (laag en hoog) of tenor (hoog). We treden graag op en dat was toen geen probleem. Maar het feit dat we al 25 jaar bestaan wil ook zeggen dat de leden ouder zijn geworden, en een aantal wegens gezondheidsproblemen heeft moeten afhaken. Al hebben we er wel een paar 'jonkies' bijgekregen, de jongste is 33, het 'grijze duivengehalte' is vrij hoog. Ons huidige ledental van 20 begint een probleem te vormen."

Plezier in zingen

"Ons uitgebreide repertoire is gebaseerd op die vier verschillende stemmen", gaat hij verder. "Als er nu een paar niet aanwezig kunnen zijn bij een optreden, komt het de kwaliteit niet ten goede. We hebben er echt over nagedacht, maar wij hebben nog zo'n plezier in het zingen, onze optredens zijn zo'n succes, we zijn voor de sfeervolle kerstdagen al helemaal volgeboekt, dat we unaniem besloten hebben echt door te willen gaan. Iedere donderdagavond zingen wij in ons repetitieruimte in basisschool De Tweesprong de sterren van de hemel. Zo'n avond lekker zingen kan je bevrijden van de dagelijkse beslommeringen. Bovendien hebben we sinds maart een nieuwe dirigent, de in deze kringen befaamde Mieke Goossens, die ook vol enthousiasme met ons door wil. Maar daar hebben wij dus nieuwe leden voor nodig!''
''En dat pakken we nu dus groots aan!'', vult Jan van Bergen aan. ''Op 12 september start de workshop 'Laat je stem bij ons horen!'. Op zes donderdagavonden leer je onder deskundige begeleiding twee songs, waaronder 'Michelle' van de Beatles. De dirigent bepaalt welke stempartij voor jou het geschiktst is. Dit project wordt afgesloten met een gezellige avond waar we samen met het koor de songs zingen voor familie en vrienden. Geen noten kunnen lezen hoeft je niet tegen te houden. Er is ingezongen oefenmateriaal zodat je thuis kunt oefenen. Het meeste pik je op in de repetities." Om extra publiciteit aan deze cursus te geven, zijn er zaterdag 17 augustus optredens in diverse winkelcentra in de buurt. "We beginnen op het Pieter de Hooghplein in Maarssen, dan Vleuten Centrum, Vleuterweide, Leidsche Rijn Centrum en tenslotte de Kerkbrink in Breukelen. Iedereen is welkom!" Ook zin om eens nummers te zingen als 'Hello Mary Lou', 'Under the Boardwalk', 'You'll never Walk Alone', 'The Lion Sleeps Tonight' en 'Dromen zijn Bedrog'? Schrijf dan snel in voor de workshop: bestuur@lakedistrictsound.nl of 0346-563215.

 

www.lakedistrictsound.nl

Meer berichten