Als de EHBO op orde is, kunnen bezoekers van een concert opgelucht ademhalen.
Als de EHBO op orde is, kunnen bezoekers van een concert opgelucht ademhalen. (Foto: )

'Men moet in alle rust genieten'

Van de redactie

Veiligheid voorop bij River concert

Dit jaar wordt het tweede Openlucht River concert Vecht Classic georganiseerd. Op zaterdag 17 augustus wordt iedereen uitgenodigd om met bootjes, op de fiets of lopend naar het concert te komen luisteren.

nieuwersluis - Gerry Rijsterborgh is als EHBO-er nauw betrokken bij het evenement dat een groot succes bleek te zijn en veel belangstelling trok. Vorig jaar vroeg Elfride Zeldenrust, die het concert organiseert aan Gerry Rijsterborgh of ze als ervaren EHBO-er betrokken wilde zijn om de veiligheid in goede banen te leiden. Rijsterborgh: "Ik werk daar graag aan mee zodat Elfride zich helemaal kan richten op de muzikale organisatie van dit festijn." Zeldenrust is met haar muzikale achtergrond de kracht achter Matthëus Stichtse Vecht en sinds 2018 organiseert zij de Stichtse Vechtse versie van het Prinsengrachtconcert waar men jaarlijks van klassieke muziek geniet in de Amsterdamse grachten.

Mooie combinatie

"Het River concert in Nieuwersluis is een mooie combinatie van schuitje varen, theetje drinken", verwoordt Rijsterborgh haar ervaring van vorig jaar. Toch is het niet louter zorgeloos genieten voor de EHBO-er van het eerste uur. De veiligheid is een belangrijk aspect bij de organisatie van een groot evenement. Zoals er EHBO-ers nodig zijn om in te springen bij calamiteiten zijn er ook verkeersregelaars nodig om de drukte ter hoogte van de Rijksstraatweg te regelen. Op het punt waar het concert plaatsvindt zijn er een aantal aandachtspunten: verkeer op de weg en op het water, maar ook de verkeersstromen bij de brug in Nieuwersluis vragen aandacht. Voor het parkeren van de auto's is, net als vorig jaar terrein van de Vrouwengevangenis beschikbaar gesteld.Gerry Rijsterborgh heeft veel ervaring met hulpverlening en het zorgen voor optimale omstandigheden tijdens evenementen. Al twintig jaar is ze een van de EHBO-ers die wordt ingezet bij evenementen in de gemeente. Ze is daarmee een van de belangrijke mensen die dit soort evenementen mogelijk maken.

Meer berichten